Facebook, Dördüncü Çeyrek Kazancını Açıkladı

Facebook, Wall  Street’in tahminlerine oranla daha iyi bir kazanç tablosu açıkladı. Mobilden %23 oranında gelir elde eden şirketin dördüncü çeyrek raporu gayet iyi. Bununla birlikte yatırımcılar hala memnun değil. Sosyal ağ, hisse başına 17 cent ve geçen

Facebook, Dördüncü Çeyrek Kazancını Açıkladı

Facebook, Wall  Street’in tahminlerine oranla daha iyi bir kazanç tablosu açıkladı. Mobilden %23 oranında gelir elde eden şirketin dördüncü çeyrek raporu gayet iyi. Bununla birlikte yatırımcılar hala memnun değil.

Sosyal ağ, hisse başına 17 cent ve geçen yılın dördüncü çeyreğine göre %40 artan 1,59 milyar dolarlık gelir elde ettiğini açıkladı. Şirket, aynı zamanda 1.06 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştığını ve 618 milyon günlük aktif kullanıcısı olduğunu da raporladı. Bu sayıların ikisi de geçen yıla göre yüzde 25 oranında artmış durumda.

Mobilde kullanıcı sayısında ise Facebook her yıl yüzde 57 düzeyinde artış görmekte. En önemlisi de şirketin, dördüncü çeyrekte elde ettiği gelirin yüzde 23’ünün kaynağının mobil üzerindeki reklamlar olması. Bu da önceki çeyreğe göre yüzde 17’lik bir artış demek.

Facebook, dördüncü çeyrekte reklamlardan toplam 1,33 milyar dolar kazandı. Bu da toplam gelirin yüzde 84’ünü oluşturmakta.

Facebook’un işi büyüyormuş gibi görünse de, harcamaları da artmakta. Hisse bazlı tazminat hariç şirketin maliyetleri ve giderleri 849 milyon dolar. Hisse bazlı tazminatların da içinde bulunduğu araştırma ve geliştirmeler ise dördüncü çeyrekte öncekine göre artarak giderlerin yüzde 19’unu oluşturdu. Faaliyet payları ise 2011’e göre yüzde 55’ten yüzde 46’ya düşerek daraldı.

Wall Street’in, Facebook’un dördüncü çeyrek kazancı için tahmini 1,53 milyar dolardı ve hisse başı kazancın 15 cent olabileceğini belirtmişti. Tabii ki bu düşük tahminlerin altında Facebook’un pek ilgi görmeyen Sosyal Ağ Araması özelliğini aramak gerekir.

Facebook, dün dördüncü çeyrek kazancını açıkladıktan hemen sonra hisselerde düşüş olduğunun haberini aldı ve yüzde 8 oranında değer kaybetti. 

Uncharted 4 Geliştirme Aşamasında Olabilir

YORUMLAR