Facebook Global Devlet Talepleri Raporunu Açıkladı

Facebook merakla beklenen Global Devlet Talepleri Raporu'nu nihayet açıkladı. Facebook üzerinde yer alan kullanıcı bilgileri için devletler tarafından gelen taleplerin ortaya çıktığı listeyi ayrıntılı olarak görüntüleyebilirsiniz.

Facebook Global Devlet Talepleri Raporunu Açıkladı

Facebook geçtiğimiz gün yayınladığı Global Devlet Talepleri Raporu'yla birlikte şimdiye kadar hangi devletlerin, kaçar kez ve kaç kullanıcı için Facebook kullanıcıları hakkında Facebook'tan bilgi almaya çalıştığını gözler önüne sermiş oldu.

2013 Yılının ilk altı aylık bölümünü yani yılın başından 30 Haziran tarihine kadar geçen sürede devletlerden Facebook kullanıcı bilgileri için gelen talepleri gösteren Global Devlet Talepleri Raporu'nda 71 farklı ülkeden yaklaşık 38954 adet kullanıcı için devlet veri talebi geldiği görülmektedir.

Google yıllardır yayınladığı şeffaflık raporuyla bunun bir örneğini teşkil ediyor olsa da Facebook tarafından ilk kez atılan böyle bir adımın ardından Microsoft ve Twitter gibi popüler teknoloji şirketlerinin de bu konuda adım atacaklarını şimdiden söylemek mümkün.

Facebook tarafından yayınlanan Global Devlet Talepleri Raporu'nda aşağıda listelenen bilgilere yer verilmiş:

  • Hangi ülkelerin kullanıcılarımız hakkında Facebook'tan bilgi talep ettiği
  • Bu ülkelerin herbirinden aldığımız taleplerin sayısı
  • Bu taleplerde yer alan kullanıcıların/kullanıcı hesaplarının sayısı
  • Bu taleplerden yasal hükümlülüklerimizden dolayı en azından bazı verileri açıklamamız gerekenlerin yüzdesi

Yayınlanan bu raporun ilk olmasına karşın son olmayacağını da bildiren Facebook, belirli zaman aralıklarında düzenli olarak Global Devlet Talepleri Raporu'nu yayınlayacağının sinyalini vermiş oldu.

Facebook tarafından yayınlanan  Global Devlet Talepleri Raporu'na buradan ulaşabilir ve konu hakkında daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Dünyanın En İnce Akıllı Telefonu Vivo X3

YORUMLAR