Facebook Hayattayım Servisini Neden Paris Saldırısından Sonra Hizmete Açtığını Açıkladı

Facebook açıklama yapmak zorunda kaldı

Facebook Hayattayım Servisini Neden Paris Saldırısından Sonra Hizmete Açtığını Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen kanlı Paris saldırısının ardından dünya basını ve sosyal medya ilgisini Fransa'ya yöneltmişti. Facebook da bu kanlı terör saldırısının hemen ardından Facebook hayattayım servisi ile profil fotoğraflarını Fransız bayrağı renklerine bürüme özelliklerini kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Facebook hayattayım servisi temel olarak Paris'te yaşayan insanlara güvende olduklarını onaylama ve bununla ilgili otomatik bir mesaj yayınlama imkanı veriyordu.

Bu iki servis aslında daha önceden hizmete açılmıştı ve farklı durumlarda kullanılmıştı. Facebook hayattayım servisi ile ilk kez Nepal'deki büyük depremin ardından tanışmıştık. Fakat bir terör saldırısından sonra bu servisin kullanıcıların hizmetine sunulmasıyla ilk kez Paris terör saldırısında karşılaştık. Bu durum beraberinde dünya çapındaki Facebook kullanıcılarının tepkisini de getirmişti; çünkü Fransa'da yaşanan terör saldırılarından daha büyük kayıplara yol açan terör saldırıları Orta Doğu ülkelerinde daha sık yaşanıyordu. Ayrıca ülkemizde de Ankara'da yine IŞİD tarafından yapılan kanlı bir terör saldırısı gerçekleşmişti. Fakat bu olaylarda Facebook benzer hizmetlerini kullanıma açmamıştı.

Facebook kullanıcıların konu hakkındaki tepkileri üzerine bir açıklama yapma gereği duydu. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg Fransız bayrağı renklerine bürünmüş profil fotoğrafının altına şu yorumları yaptı:

" Birçok insan haklı olarak neden Facebook hayattayım servisini Paris'te hizmete açtığımızı; fakat Beyrut ve diğer yerlerdeki saldırılarda açmadığımızı soruyorlar. Düne kadar, politikamız hayattayım servisini sadece doğal afetlerde aktifleştirmekti. Bu politikayı yeni değiştirdik ve önümüzdeki dönemde hayattayım servisini daha fazla insani felakette aktifleştirmeyi planlıyoruz. "

Hacker Grubu Anonymous Terör Örgütü IŞİD'e Savaş Açtı

YORUMLAR