Facebook Kendi Oyun Platformunu Geliştiriyor

Dev sosyal medya sitesi Facebook, Steam tarzında bir oyun platformu geliştiriyor.

Facebook Kendi Oyun Platformunu Geliştiriyor

Dünyanın en çok ziyaret edilen sosyal medya sitesi Facebook, her geçen gün yeni bir projesini açıklayarak faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin yaptığı son açıklamayla birlikte milyar dolarlık bir yatırıma dönüşebilecek oyun platformu fikri ortaya çıktı.

Hali hazırda Facebook'un onlarca farklı servisi bulunuyor ve sahip olduğu tüm servisleri yüz milyonlarca kullanıcıya sahip. Dev sosyal medya sitesi elinde bulunan bu dev kitleyi farklı projelerinde de kullanmak istiyor. Bu amacı doğrultusunda geliştireceği ilk yeni projesi dijital oyun sektöründe olacak gibi görünüyor.

Facebook Steam'e rakip oluyor

Dev sosyal medya sitesi uzun bir süredir oyun projesi hakkında çalışmalarını sürdürüyordu. Unity ile kesin olarak anlaşmayı bekleyen Facebook, tüm anlaşma işlemlerinde bittiğinde projesini aktif hale getirecek. Facebook'un Steam'e rakip olarak geliştirmek istediği oyun platformunda binlerce oyun bulunacak. Ücretli veya ücretsiz olarak seçenekleri olan oyunlar Unity sayesinde kullanıcılara ulaştırılacak. Facebook'un oyun satış işlemlerinde de Steam'i aratmayacağını düşünüyoruz.

Geliştiriciler platforma oyun gönderebiliyorlar

Facebook dijital oyun platformu için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Hatta dev sosyal medya sitesi, oyun geliştiricilerine gönderdiği bir bildirim ile Facebook platformunun geliştiricilerin oyunlarını barındırabileceğini bile ilan etti. Geliştiricilerin ise Facebook’a oyun göndermek için yapması gereken tek işlem, onlara verilen formu doldurmak. Daha sonra Facebook diğer tüm işlemleri hallediyor.

Facebook oyun platformu ne zaman netleşir?

Oyun pazarındaki varlığını oyun satışları ile belgelemek isteyen Facebook, kendi platformunda özellikle bilgisayar oyunlarına yer verecek. Henüz oldukça yüzeysel olarak dile getirilen oyun platformu projesi çok yakın bir zamanda daha net olarak ortaya çıkacak gibi görünüyor. 

Sizce Facebook oyun platformu projesiyle birlikte Steam'i tahtından edebilir mi?

Facebook Messenger'da Gizli Mesajlar Nasıl Görüntülenir?

Facebook Veri Arşivi Kullanarak Sizi Kim Silmiş Hemen Öğrenin

YORUMLAR