Facebook'un Klasik Arayüzü Kullanımdan Kaldırılıyor

Eğer Facebook'un yeni arayüzünü beğenmiyorsanız bazı kötü haberlerimiz var. Facebook'un klasik arayüzü çok yakında kullanımdan kaldırılacak.

Facebook'un Klasik Arayüzü Kullanımdan Kaldırılıyor -1

Mark Zuckerberg'in Facebook'un yeni tasarımını gözler önüne sermesinden bu yana yaklaşık bir yıl gibi bir süre geçti. Bir süredir varsayılan olarak ayarlanan yeni tasarım, kullanıcılar istediğinde eski 'klasik arayüz' ile değiştirilebiliyordu. Eğer yeni arayüzden pek memnun değilseniz bazı kötü haberlerimiz var: Facebook'un klasik arayüzü yakın bir zamanda ömrünün sonuna gelmiş olacak.

Facebook'un Klasik Arayüzü Ne Zaman Kapanacak?

Facebook kullanıcılara gönderdiği yeni bir bildirimle birlikte klasik arayüzün önümüzdeki ay itibarıyla kullanımdan kaldırılacağını duyurdu. Yani klasik arayüzü kullanmaya devam ediyorsanız eylül ayından itibaren yeni tasarıma geçiş yapmak zorunda olacaksınız.

facebook-turkiye-kobi-7-milyon-tl-degerinde-yardim

Bu, her durumda kötü bir haber sayılmaz. Öte taraftan pek çok kullanıcı mobil görünüm odaklı olarak tasarlanmış yeni tasarım yerine klasik tasarımı kullanmak istediğinden alışmanın bir miktar vakit alacağı söylenebilir. Geçiş için net bir tarih belirtilmemiş olsa da 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren değişim görmeyi bekleyebiliriz.

Facebook Yeni Arayüzünü Yayınladı
TEKNOLOJİ

Facebook Yeni Arayüzünü Yayınladı

Facebook'un Dark Modu desteği ile yeniden tasarlanmış web arayüzü kullanıma sunuldu. Facebook, bazı kullanıcılara daha az karmaşık olan ve daha parlak simgeler kullanılan yeni masaüstü versiyonu tasarımını test etme imkânı sundu.

Peki siz Facebook'un yeni arayüzü hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz yeni arayüzü mü yoksa klasik arayüzü mü kullanmayı tercih edersiniz? Bu konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR