Facebook Kullanıcılarından Özür Diledi

Facebook’un geçen hafta başlattığı “iyi bir yıldı” uygulamasına tepkiler artınca sosyal medya devi özür dilemek zorunda kaldı.

Facebook Kullanıcılarından Özür Diledi

Facebook’un geçen hafta başlattığı “iyi bir yıldı” uygulamasına tepkiler artınca sosyal medya devi özür dilemek zorunda kaldı. Facebook’un kullanıcı fotoğraflarından derlediği bu uygulama zorlama ve sıkıntı verici bulunmuştu. 

Facebook'un yeni yaptığı uygulamayla, yıl boyunca neler yaptığınızı arkadaşlarınıza gösterebilme olanağı buluyordunuz. Uygulamanın birden bire sayfanızda belirmesi, çoğu kullanıcıyı rahatsız etti. Böyle bir paylaşımı isteyip istememek tamamen kullanıcıya kalmış olsa da, Facebook’un resim albümlerini kurcalanması hoş karşılanmadı.

Görünen o ki; Facebook ince detayları atlamıştı. Albümlerde görüntülenen insanlardan bazıları hayatını kaybetmiş ve son derece talihsiz olaylarla karşılaşmışlardı. Bu yüzden albümler çoğu insanda neşe değil keder uyandırdı.

Facebook bu durumu geç de olsa fark etti ve kullanıcılarından özür diledi.  The Post gazetesinin haberine göre Facebook’a konuyla ilgili şikayet twitleri atan birkaç kullanıcısında tek tek özür dilendi. Facebook ürün müdürü Jonathan Geller’in şikayet twitlerine şahsi olarak cevap verdiği ve “uygulama süper bir fikirdi ancak neşe ile beraber pek çok insana kederi de getirdi, bundan dolayı üzgünüz” diyerek özür dilediği haberde yer aldı.

Yılınızın Nasıl Geçtiğine Dair Albüm Yapan Facebook’a TepkiKullanıcıların 

Mesajlarını Kontrol Eden Facebook’a Dava Açıldı

YORUMLAR