Facebook Messenger Aylık 800 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı!

Facebook'un göz bebeği Messenger uygulaması aylık 800 milyon gibi çok büyük bir aktif kullanıcı sayısına ulaştı.

Facebook Messenger Aylık 800 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı!

Mobil cihazlarımızın ekranlarını süsleyen konuşma baloncuklarının mimarı Facebook Messenger, aylık 800 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Facebook tarafından resmi olarak yazılan haber ile duyurulan bu rakam, ayda yaklaşık 1.5 milyar aktif kullanıcıya sahip olan Facebook'un yarısından fazla.

Hem çok popüler hem de en gelişmiş mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan Messenger uygulaması, 2015 yılı içerisinde getirilen özellikler ile yükselişini daha da arttırmayı başardı. Facebook tarafından yayınlanan haberde MEssenger uygulamasının 2015 yılı içerisindeki geçirdiği değişim gözler önüne serilirken, 2016 yılı içinde gelecek olan bazı özellikler hakkında da ipuçları verildi.

2016 yılı içerisinde Facebook Messenger için gelecek güncellemeler sonrasında uygulama üzerinden ürün ve servislerin satın almalarını yapabiliyor olacağız. Örnek olarak uçak biletlerinizi Messenger üzerinden kolayca alabiliyor olacaksınız. Pek çok şeyi tek bir uygulama üzerinde toplamaya çalıştığını belirten Facebook, böylelikle mobil cihaz kullanıcılarının gereksiz yere bir kullanımlık uygulamalar indirmelerinin de önüne geçerek her şeyi Messenger'a entegre etmek istediklerini söyledi.

Elbette gelecek özellikler için uygulamanın genel hatlarını da bozmak istemeyen Facebook, mesajlaşma ve hem sesli hem de videolu görüşmeleri ön planda tutmaya devam edecek. Fakat diğer yandan bazı ekstra işlevlerin de olması Facebook Messenger'ı daha değerli bir uygulama haline getirecektir.

Kişisel olarak severek kullandığım en iyi uygulamalardan bir tanesi olan Facebook Messenger henüz gözümde WhatsApp kadar değerli olmamasına rağmen, 2016 yılındaki özellikler ile çok daha iyi olacağı için daha da fazla kullanıcı rakamlarına erişecek diye düşünüyorum.

Sizce Facebook Messenger en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olabilir mi?

Eğer hala Facebook Messenger kullanmıyorsanız altta yer alan bağlantıları kullanarak Android, iOS ve Windows Phone versiyonlarını indirebilirsiniz.

YORUMLAR