Facebook Messenger Resmen Materyal Tasarıma Geçti

Anında mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger artık Materyal Tasarım arayüzüyle hizmet veriyor.

Facebook Messenger Resmen Materyal Tasarıma Geçti

Android üzerinde standart bir arayüz haline gelmeye başlayan Materyal Tasarım sonunda Facabook Messenger’a da uğradı. Anında mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger artık Materyal Tasarım arayüzüyle hizmet veriyor.

Facebook Messenger Spotify entegrasyonundan sonra bir yenili daha yaparak kullanıcı arayüzünü materyal tasarıma geçirdi. Popüler anında mesajlaşma servisine ilk baktığınız anda radikal değişiklikler hemen gözünüze çarpmıyor. Facebook Messenger’ın arayüzü zaten son derece minimal bir tasarıma sahip olduğundan materyal tasarıma geçmiş olması çok fark edilebilecek değişiklikler taşımıyor. Ancak materyal tasarımla beraber uygulamanın nefes aldığını, kullanım alanlarının daha net ve kolay fark edilebilir olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Sohbet esnasında araç çubuğunun sadeleşmiş olduğu ve yukarıda olmaktan ziyade aşağıya yerleştirilmiş olduğu görülebiliyorsunuz. Beğen tuşu yine sağ başparmağınızın ulaşabileceği bir yere yerleştirilmiş. Bu durum fonksiyonun daha mantıklı bir boyuta getirilerek kullanımının kolay olmasını sağlamış.

Bu ufak tefek ergonomik değişikler hemen fark edilmese de, zaman içinde daha kolay bir kullanım sağlayacağı yadsınamaz. Ancak bu yeniliklerin dışında Facebook Messenger’da fazla yeni bir değişiklik göze çarpmıyor.

YORUMLAR