Facebook, Mobil Kullanıcıları için Otomatik Video Oynatma Özelliğini Test Ediyor

Gün geçmesin ki Facebook yeni bir özelliği açıklamadan veya test aşamasına başlamadan. Dünyanın en popüler sosyal medya ağı olan Facebook, mobil kullanıcılarının profillerindeki haberler kısmında videoların otomatik oynamasını sağlayan yeni özelliği test

Facebook, Mobil Kullanıcıları için Otomatik Video Oynatma Özelliğini Test Ediyor

Gün geçmesin ki Facebook yeni bir özelliği açıklamadan veya test aşamasına başlamadan. Dünyanın en popüler sosyal medya ağı olan Facebook, mobil kullanıcılarının profillerindeki haberler kısmında videoların otomatik oynamasını sağlayan yeni özelliği test aşamasına başladı.

Facebook'u ingilizce olarak kullanan belirli sayıdaki kişi ile testlere başlayan sosyal medya sitesi, bu yeni özellik sayesinde mobil üzerinden Facebook kullanan kişilerin haberler bölümünde gezinirken karşılaştıkları videoların otomatik olarak oynatmaya başlanmasını sağlayacak. Aynı özellik Facebook'un sahibi olduğu Instagram üzerinde mevcut durumda.

Sadece Facebook üzerine yüklenmiş olan videoların otomatik olarak oynayacağı yeni özellikte, ekrana gelen videolar otomatik ve sessiz olarak açılacak. İzlemek istediğiniz videonun sesini açmak isterseniz tek bir tıklama işlemi yeterli. Kullanıcıların haberler bölümündeki sörfünü bölmeden rahat bir şekilde yapmalarını amaçlayan Facebook'un bu yeni özelliği aynı zamanda kotalı internet kullanan kişilerin daha dikkatli olmasını gerektirecek. Sadece Facebook'a yüklü videoları otomatik olarak oynatacak olan yeni özellik, YouTube veya diğer sitelerden alınarak Facebook üzerine gömülü çalışan videoları otomatik olarak oynatmayacak.

Yeni özelliği şuan için sadece bireyler, müzik grupları ve sanatçıların kullanabilecek olması iyi gibi görünsede ilerleyen dönemlerde reklam kampanyalarının buraya taşınacağını düşünmek çokta zor değil. Markaların videolarını otomatik olarak oynaymayacak olan Facebook, reklamcı firmalara herhangi bir reklam kampanyası da önermediği açıklandı.

Yeni özelliğin tüm kullanıcılar için ne zaman geçerli olacağı gibi bilgiler hakkında detay verilmezken bakalım Facebook bu yeni özelliği ile amacına ulaşabilecekmi.

Google Chrome'mu, Internet Explorer mı, Mozilla Firefox mu?

YORUMLAR