Facebook'a Paylaşmadan Önce Oku Uyarısı Geliyor

Facebook, kullanıcılara paylaşmadan önce oku uyarısını göstermeye başlayacak. Uyarı şu anda test ediliyor ve çok yakın bir zamanda kullanıcılara gösterilecek.

Facebook, paylaşmadan önce oku uyarısı ile sosyal medya kullanıcılarının önemli konularla ilgili bağlantı içeren gönderileri yeniden paylaşmadan önce makaleyi okumasını sağlayacak bir özellik getiriyor. Kullanıcıların önüne çıkarılacak uyarının kullanıcının sadece başlık ile oluşturduğu varsayımla hareket etmesinin önüne geçmesi bekleniyor.

Facebook Paylaşmadan Önce Oku Uyarısını Neden Gösteriyor?

Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı, makale bağlantılarını okumadan paylaşma alışkanlığına sahiptir. Bu alışkanlığa sahip kullanıcılar sadece makalenin başlığını okuduktan sonra yeniden paylaşma özelliğini kullanır. Bir kullanıcının makalenin içeriğini okumadan direkt paylaşmasının birçok nedeni olsa da bunlardan en önemlisi, kullanıcının makale başlığına dayanarak olumlu varsayımlarda bulunmasıdır.

Kullanıcıların böylesine tehlikeli bir alışkanlığa sahip olması çok büyük sorunlara yol açabiliyor. Facebook zaman zaman büyük sorunlara neden olabilen bu alışkanlığa son vermek için yeni adımlar atıyor.

Makale başlığına dayanarak paylaşımda bulunmanın getirdiği sorun, yanlış bilgilerin yayılmasına neden olmasıdır. İnternet kullanıcıları, yanlış bilgilerin yayılmasının sonuçlarını en iyi bilen kişilerdir. Yanlış bilgi içeren bir makaleyi okumadan paylaşmak, gönderiyi gören insanların makaledeki bilgiler doğrultusunda hareket ederek yanlış şeyler yapmasına neden olabilir.

Makaleyi okuyup, içeriğinin doğru bilgilerden oluştuğunu görüp paylaşmak ayrıca gönderiyi paylaşan kişinin de bazı konularda bilgilenmesine yardımcı olabilir.

Facebook, kullanıcıları herhangi bir makale bağlantısını paylaşmadan önce okumaya teşvik etmek için makaleyi okumadan paylaşmaya çalışan kişilere bir uyarı göstereceğini açıkladı. Facebook'un uyarısının nasıl göründüğünü aşağıda yer alan görselden görüntüleyebilirsiniz.

Yukarıdaki görüntülerden görebileceğiniz üzere uyarının hemen altında "Makaleyi aç" ve "Paylaşmaya devam et" olmak üzere iki seçenek bulunuyor. Bu seçeneklerden ilki sizi makale bağlantısına götürürken ikincisi ise makaleyi okumadan normal bir şekilde paylaşım yapmanızı sağlıyor ancak Facebook'un burada sizden istediği şeyin makaleyi baştan sona okumanız ve ondan sonra paylaşmanız olduğunu unutmayın.

Facebook'un kullanıcılara göstereceği uyarının tam olarak ne zaman yaygın olarak gösterileceği belli değil fakat bilgi pencerelerinin şu anda test aşamasında olduğu biliniyor. Buna ek olarak uyarının görünümü veya çalışma biçimi ileride değişebilir veya düşük bir ihtimal de olsa sosyal medya devi tarafından alınan kararlara bağlı olarak paylaşmadan önce oku uyarısı platforma hiçbir zaman eklenmeyebilir.

Signal'ın Reklamı, Facebook'un Topladığı Bilgileri Ortaya Çıkardı
SOSYAL MEDYA

Signal'ın Reklamı, Facebook'un Topladığı Bilgileri Ortaya Çıkardı

Facebook'un topladığı bilgiler, Signal tarafından açıkça gün yüzüne çıkardı. Sosyal medya devine bağlı sosyal medya uygulaması Instagram'ın reklam hizmetini kullanan Signal, kullanıcılar hakkında toplanan bilgileri göstermek için onların nelerden hoşlandığını belirten bir reklam yayımladı.

YORUMLAR