Facebook Reels'a Bir Dizi Yeni Özellik Eklendi

Facebook Reels, daha önce Instagram'da bulunan bir dizi yeni özelliğe kavuştu. İşte detaylar!

Facebook Reels'a Bir Dizi Yeni Özellik Eklendi

TikTok'a yetişmek isteyen Meta, Cuma günü Facebook Reels için bir dizi yenilik getirdiğini duyurdu. Yenilikler arasından en önemlisi, Facebook artık içerik oluşturucuların 90 saniye uzunluğa kadar video yayınlamasına izin vereceğinden Reels süresi artık 1,5 kat daha uzun. Daha önce Facebook Reels için sınır sadece 60 saniyeydi ve bu, TikTok'un muazzam 10 dakikalık sınırından önemli ölçüde daha kısa.

Meta, daha uzun videoların ötesinde Reels'e kullanıcıların bugünden itibaren yararlanabileceği yeni özellikler de ekledi. Yeni bir şey oluşturmak yerine içerik için eski fotoğraf ve videoları incelemeyi tercih ediyorsanız şanslısınız. Artık anılarınızı tek bir dokunuşla Reels hâlinde paylaşabilirsiniz. Facebook'ta anılarınızın altında artık bu seçeneği görmeye başlayacaksınız.

Reels'larınızı Şarkıya Göre Otomatik Senkronize Edebilirsiniz

Facebook Reels'a Bir Dizi Yeni Özellik Eklendi

Bir diğer yeni özelliğin adı Grooves ve adından da anlaşılacağı gibi videonuzdaki hareketi bir şarkının ritmine otomatik olarak hizalamanıza ve senkronize etmenize olanak tanıyor.

Facebook Reels artık şablonlara da sahip, böylece videolarınızı mümkün olduğunca az çabayla diğer herkesinkine benzetebilirsiniz. Öyle ki herkesin profesyonel bir Reels yaratıcısı olmak için zamanı ya da sabrı yok, bu nedenle şablonlar hoş bir eklenti.

Tüm bu özellikler aylardan beri Instagram Reels'da mevcuttu ancak görünüşe göre çoğu özellik eninde sonunda Facebook Reels'a da gelecek gibi görünüyor. Meta TikTok ile rekabet edecekse, tüm platformlarından yararlanması gerekiyor.

Meta'dan Yeni Atılım: Yapay Zeka Kişilikleri!
TEKNOLOJİ

Meta'dan Yeni Atılım: Yapay Zeka Kişilikleri!

Meta'nın araştırmacılara yönelik büyük dil modeli LLaMA'yı tanıtmasından birkaç gün sonra CEO Mark Zuckerberg tüketiciye yönelik haberlerle geri döndü.

Instagram ve Facebook Mavi Tik Özelliği ABD'de Kullanıma Açıldı
SOSYAL MEDYA

Instagram ve Facebook Mavi Tik Özelliği ABD'de Kullanıma Açıldı

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Twitter'daki "mavi tik"in abonelik sistemine dönüştürülmesi ve bunun karşılığında da belirli bir ücrete tabi tutulması gündeme bomba gibi düşmüştü.

YORUMLAR