Facebook Rusya'da Engellenebilir

Facebook Rusya'da erişime kapatılmayla yüz yüze geldi

Facebook Rusya'da Engellenebilir

Facebook'un daha önceden muhafazakar ülkeler tarafından engellenmesi pek de alışılmadık bir uygulama değildi. Bangladeş, Mısır, İran, Fas, Suriye, Tacikistan gibi ülkelerde Facebook politik ve dini sebeplerden ötürü engelleme yoluyla erişime kapatılmıştı. İnternette sansür uygulaması ülkemizde farklı sitelere de uygulanmış ve yine muhafakar görüşler sebebiyle engelleme yapılmıştı.

Rusya'da uygulanması muhtemel yasaklamanın ilk bakışta politik nedenlerden kaynaklanabileceği düşünülebilinir. Fakat bu engelleme ne politik ne de dini bir temele sahip. Facebook Rusya'da satışı yasadışı olan ürünlerle ilgili reklamlar barındırmaktan ötürü kara listeye alındı. Sosyal medya devi önümüzdeki üç gün içerisinde bu reklamları kaldırmazsa internet servis sağlayıcıları tarafından Rusya'da tamamen erişime kapatılacak.

Rusya yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Facebook'a uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu üç adet farklı konuları kapsayan talepler gönderilmiş. Bu taleplerden ikisi için Facebook çözüm üretmiş; fakat üçüncü talep gerçekleştiği için Rusya'daki kurallara göre kara listeye alınmış.

Facebook daha önceden Rusya'da satışı yasak olan sigaraların reklamını yaydığı için kullanıcılar tarafından ihbar edilmiş ve uyarılmış. Facebook ise bu durumun bir açık olduğunu ve bu içeriği en kısa sürede kaldıracağını açıklamıştı. Son vakada ise Facebook'un nasıl bir tavır alacağı merak konusu.

Facebook mobil uygulamasını indirmek için:


Facebook, iOS 7 için Yeniden Tasarlanan Mobil Uygulamasını Çıkardı

YORUMLAR