Facebook Satın Alamadığı Snapchat'i Öldürmeye Çalışıyor

Facebook satın alamadığı platformları öldürmeye mi çalışıyor, yoksa başka planları mı var? Haberin ayrıntılarını okumak için tıklayın!

Facebook Satın Alamadığı Snapchat'i Öldürmeye Çalışıyor

Sosyal medya deyince akla gelen ilk platform olan Facebook, bugün popüler fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram'a çok önemli bir yenilik ekledi. Snapchat'in çekirdek özelliklerini Instagram Hikayeler adı altında hizmete açan şirket, teknoloji çevrelerinde gerek alaycı gerekse imrenilerek yapılan yorumlara konu oldu. Fakat akıllarda daha ciddi bir soru var: Facebook satın alamadığı Snapchat'i öldürmeye mi çalışıyor?

Facebook'un Snapchat'in çekirdek özelliklerini aynen kopyalamasına hiç şaşırmadım desem yeridir. Zira sosyal medya devi geçici mesajlaşma uygulaması olan Snapchat'i 2013 yılında satın almak istemiş ama başarılı olamamıştı. Toplamda 3 milyar dolar teklif edilen Snapchat teklifi reddetti ve şuanki piyasa değeriyle ne kadar haklı bir karar aldığını ortaya koyuyor. İlk çıktığı günlerde gençlerin birbirine samimi fotoğraflarını attığı bir uygulamanın yaratıcı geliştirmelerle daha güçlü bir girişim olduğu ortaya çıkan Snapchat'in şuanda 19 milyar dolarlık bir piyasa değeri var.

Instagram uygulamasında Hikayeler hizmetinin başlamasının bir önceki paragrafta yazdıklarımla bir ilgisi olabilir. Zira Instagram CEO'su Kevin Systrom The Wall Street Journal'e yaptığı ilk röportajda bu hizmetin bir kopya olduğunu itiraf etti. 

Snapchat'in gelirleri ve genç kitle arasında yarattığı etki düşünüldüğünde, Facebook'un bu özellikleri kopyalamaktaki amacının buradan pay almak olduğunu düşünüyorum. Yani bir bakıma satın alamadığı girişimi öldürmeye çalışıyor.

Facebook'un Canlı Yayın Özelliği Güncellendi

Facebook'un İnternet Dağıtan Güneş Enerjili İnsansız Uçağı Gökyüzüne Açıldı

Facebook Messenger'ın Aylık Aktif Kullanıcı Sayısı 1 Milyarı Geçti

YORUMLAR