Facebook Sizi Yüzünüzden Tanıyabilir

Instagram'dan sonra Face.com'u satın alan Facebook, Klik uygulamasını mobil uygulamalarda yüz tanıma ve etiketleme için kullanması bekleniyor.

Facebook Sizi Yüzünüzden Tanıyabilir

Bu yıl 1 milyar dolara Instagram'ı satın alarak, mobil pazar konusunda ne kadar istekli olduğunu gösteren Facebook, mobil cihazlar üzerinden fotoğraf paylaşımı konusunda önemli bir kozu eline geçirdi.

Bu sefer Facebook, bir başka mobil ve web uygulaması olan, veri tabanında yaklaşık 40 milyar yüz fotoğrafı içeren Face.com'u satın aldı. Face.com, yüz tanıma teknolojileri üreten İsrail merkezli bir şirket tarafından yaratıldı. Bu gelişmeyle birlikte, Facebook'un mobil uygulamalarına yüz tanıma özelliklerini eklemesi bekleniyor. Artık fotoğraf yüklerken otomatik yüz algılama ve etkiletleme özellikleri karşımıza çıkabilir.

Face.com, geçtiğimiz ay Klik adını verdikleri uygulamasını duyurmuştu. Bu uygulama, belirli bir fotoğraf tabanı veya sosyal ağ içinde, fotoğrafları tarayıp insanlara ait profil bilgilerini çıkartıyor. Klik uygulaması sayesinde adının duyulmasını sağlayan Face.com, şimdi yüksek bir fiyat karşılığnda Facebook'un elinde. Facebook, Klik uygulaması yüzünden yeni mahremiyet tartışmalarının tam ortasında olacak gibi gözüküyor.

YORUMLAR