Facebook Telefon'un İsmi Netleşiyor: Facebook Home!

Facebook, Facebook Home adını verdiği akıllı telefonu tanıtmaya hazırlanıyor.

Facebook Telefon'un İsmi Netleşiyor: Facebook Home!

Facebook telefon üretmeye mi hazırlanıyor şeklinde haberlerin sıklığı arttı. Diğer yandan Facebook’un ilgi uyandıran davetiyle basını çağırdığı etkinlik için de zaman azalıyor. Facebook hayranları için heyecanın yükseldiği bugünlerde söz konusu olası telefonla ilgili yeni söylentiler mevcut.

İddialara göre Facebook, 4 Nisan 2013 tarihinde düzenleyeceği etkinlikte üreticiliği HTC tarafından üstlenilmiş “Myst” isimli bir akıllı telefon üretecek. Android işletim sistemi üzerinde inşa edilen ancak sahip olduğu yazılım özellikleriyle tamamen sosyal medyaya yönelik uyarlanan telefonun 4.3 inç boyutunda olması bekleniyor. Ve tabii ki Facebook uygulamalarıyla dolu olacak. Ayrıca telefonun diğer adının da “Facebook Home” yani “Facebook Ev” olacağı güçlü söylentiler arasında.

Sosyal medya üzerine hazırlanmış bir telefonun tabii ki iletişim kurma alanında hem yazılım hem de donanım yetenekleri bakımından üstün olması gerekiyor. Facebook ve HTC’nin bu konuda fiziksel klavyeden yana karar kıldıkları iddia ediliyor ve cihaza ait sızan bir fotoğraf da bunu destekliyor.

Hatırlanacağı üzere Facebook Messenger uygulaması, kısa bir süre evvel sesli arama özelliğini ABD ve Kanara için kullanılabilir kılmıştı. Facebook telefonunun da VoIP arama desteği ile geleceği iddia ediliyor. Son gelişmeler ve bu iddia son derece mantıklı ve paralel.

Bakalım ilerleyen günlerde cihaza dair nasıl somut iddialar ve görsellerle karşılaşacağız.

Toshiba dünyanın en ince 13 megapiksel kamerasını üretti

YORUMLAR