Facebook Trump'ın Yanlış Bilgi İçeren COVID-19 Paylaşımını Sildi

Trump'ın yanlış bilgilendirme yapan COVID-19 videosu Facebook tarafından kaldırıldı. Trump'ın COVID-19 videosu neden engel yedi, Facebook ne açıklama yaptı?

Sosyal medya devi Facebook geçtiğimiz Çarşamba günü Donald Trump'ın Facebook sayfasında yayınlanan COVID-19 videosunu kaldırdı. Facebook sözcüsüne göre Trump'ın COVID-19 videosu koronavirüs hakkında yanlış bilgi yayıyordu.

"Bu video, bir grup insanın COVID-19'dan bağışık olduğunu iddia ediyor ve bu COVID yanlış bilgilendirmesi konusundaki politikalarımızın ihlali anlamına geliyor."  şeklinde bir açıklamayla Trump'ın COVID-19 videosunu kaldıran Facebook, pandeminin ilk döneminden bu yana Koronavirüs iddialarına geçit vermiyor.

Trump "çocuklar COVID-19'a bağışık" dedi, Facebook'tan engel yedi

Trump'ın Facebook sayfasını ziyaret ettiğinizde COVID-19 videosuyla ilgili bir gönderi bulunmuyor. Facebook'un kaldırılan videoya bir tür bildirim koyup koymayacağı sorulduğunda ise politikalarının böyle olmadıklarını söylüyor. 

Trump'ın COVID-19 videosunda "Eğer çocuklara bakarsanız, çocuklar neredeyse - ve neredeyse kesinlikle söyleyebilirim - bu hastalıktan neredeyse bağışıklar" şeklinde bir ifade yer alıyor. Ancak çocukların COVID-19'a bağışık olmaları diye bir bilgi bulunmuyorken Koronavirüsü daha hafif geçirdiklerini biliyoruz.

Trump'ın COVID-19 videosu Twitter'da da silindi

Aynı COVID-19 videosunu Twitter'a yükleyen Başkan Trump, Twitter'ın da ağına takılmış durumda. Başkan Trump'ın tweet'ine tıkladığınızda "Twitter Kuralları kapsamında belirtilenleri ihlal ettiğinden, bu Tweet artık kullanılamıyor." yazısıyla karşılaşıyorsunuz.

YORUMLAR