Facebook, Twitter ve YouTube'a Erişim Engellendi

Türkiye'de sosyal medya uygulamaları 4 Kasım 2016 gecesi saat 01:30 itibariyle erişime kapatıldı.

Facebook, Twitter ve YouTube'a Erişim Engellendi

Popüler sosyal medya hesaplarına erişim bu gece saat 01:30 itibariyle engellendi. Sosyal medya hesaplarına girmek isteyen pek çok kullanıcı VPN kullanmak zorunda kalıyor. Peki bu engelin nedeni ne? uygulamalar çöktü mü?

Türkiye sabah uyandığında büyük bir şok ile karşılacak. Bu gece internete sansür işlemi uygulandı ve Facebook, Twitter, YouTube gibi popüler sosyal medya hesaplarına erişim an itibariyle engelli durumda. Gece 01:30 sularında başlayan engel, şu an haberi yazdığımız saat olan 07:15 itibariyle halen daha devam ediyor ve engelin ne zaman kalkacağı, ne amaçla yapıldığı gibi soruların cevapları ise net olarak bilinmiyor.

4 Kasım 2016 itibariyle kullanıcıların çoğunluğu sabah uyandıklarında sosyal medya hesaplarına erişmekte sıkıntı çekecek. Sadece VPN'ler ile girilebilen sitelerin terörle mücadele kapsamında kısıtlandığı söyleniyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Twitter hesabından "Diyarbakır'da evinin kapısında polisler olduğu ve zorla gözaltına alınma kararının bulunduğu" konu ile ilgili atılan tweetten sonra sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildi. Ayrıca konuyla ilgili olarak daha pek çok söylenti dillerde dolanıyor. Yetkili ağızlardan açıklamaların yapılmasıyla birlikte sitemizden tüm detayları takip edebilirsiniz.

İnternetin Sansürlenmesi Artık İnsan Hakları İhlali Sayılacak

Google Chrome Kullanıcıları İçin En İyi Ücretsiz 6 VPN Eklentisi

YORUMLAR