Facebook Uyarıyor: DNSChanger Virüsüne Dikkat Edin

Facebook, DNSChanger virüsü için tüm kullanıcılarına uyarı mesajı gösteriyor. Antivirüs programlarının tespit edemediği virüsün bulaştığı bilgisayarlar 9 Temmuz'da bloke olabilir.

Facebook Uyarıyor: DNSChanger Virüsüne Dikkat Edin

Facebook, Google ve FBI'ın ardından DNSChanger virüsü hakkında kullanıcılarını uyarı mesjaı çıkartmaya başladı.

Tehlikenin boyutlarını geniş kullanıcı kitlesine iletmek için Google ve FBI'ın ardından Facebook'da devreye girdi.  Facebook hesabınıza giriş yaptığınızda böyle bir mesaj ile karşılaşırsanız telaşa kapılmanıza gerek yok. Facebook ilgili uyarı mesajını sadece bilgilendirme amacıyla çıkarıyor. Facebook Ürün Güvenlik Takımı kullanıcıları bu tehlikeden korumak, bilgilendirmek ve bulaşması durumunda neler yapılması gerektiğini içeren bir yazı yayınladı bile.

2007 yılında ilk kez rastlanan bu tarz virüsler, yayılmaya başladıklarında kısa sürede milyonlarca bilgisayara ulaşarak büyük zarar vermişlerdi. Bunun tekrar olmaması için bu günlerde kullanıcıların bilgilendirmesi üzerinde büyük uğraş veriliyor.DNSChanger virüsü 9 Temmuz günü bulaştığı tüm bilgisayarları bloke edecek ve internet gezintilerinizi sadece tek bir siteye yönlendirecek. Bu nedenle kullanıcıların çok dikkatli olması ve bu tarihe kadar eğer bir bulaşma durumu var ise bilgisayarlarından hemen temizlemeleri gerekiyor.

DNSChanger virüsünün nasıl temizleneceğini ya da bilgisayarınıza bulaşıp bulaşmadığını öğrenmek isterseniz "FBI Uyardı: DNSChanger virüsü nasıl silinir?" isimili blog yazımızı okumanızı öneriyoruz.

YORUMLAR