Facebook Video Reklamları Çok Yakında Geliyor

Facebook'un çok yakın zamanda kullanıcılara video reklamlar göstereceği farklı kaynaklar tarafından doğrulandı.

Facebook Video Reklamları Çok Yakında Geliyor

Facebook'un hali hazırda sahip olduğu reklamların pek çok kullanıcıya rahatsızlık verdiği ortada. Zira bu reklamlar zaman zaman oldukça uygunsuz olabiliyor ve Google kadar sıkı bir denetim sağlamayan Facebook'un bu konuda neler yapacağına dair pek bir bilgi de yok. Aynı zamanda kullanıcıların sosyal ağ iletişimleri sırasında reklam görmekten hoşlanmadıkları da ortada.

Eğer siz de reklamlardan nefret ediyorsanız maalesef kötü bir haberimiz var. Yakın bir zamanda video reklamların da Facebook içerisinde yer alacağı ve bu reklamların otomatik olarak oynatılacağından pek çok kaynakta bahsediliyor. Fakat üzerine tıklanmadıkça en azından sessiz olarak oynayacak olmaları biraz iç rahatlatıcı. Bu reklamlar sadece standart videolardan önce değil, aynı zamanda sitenin ana sayfasında karşımıza çıkacaklar ve dolayısıyla ortaya çıktıklarında bir sorun olarak görülecekleri neredeyse kesin.

Mobil uygulamalarda ise sadece Wi-Fi üzerinden Facebook'a bağlanıldığında oynayacak olan reklamlar, 3G ve LTE bağlantılar üzerinde çıkmayacak ve böylece kullanıcıların aylık veri kotalarının aşılması önlenecek.

Şimdilik bu reklamların kapatılması için herhangi bir seçenek olacağına dair bir bilgi mevcut değil ve tüm kullanıcıların video reklamlarını görmek zorunda kalacakları düşünülüyor. Dileyen kullanıcılar elbette reklam engelleyici web tarayıcı eklentileri ile şanslarını deneyebilirler. Eğer Facebook'un mobil uygulamalarına hala sahip değilseniz aşağıdaki bağlantıları kullanarak cihazlarınıza indirebilirsiniz.





Google Drive'ın fiyatları düştü

YORUMLAR