Facebook'ta Beğendiğiniz Sayfaların Tasarımı Değişti

Facebook sayfa tasarımını değiştirdi. İşte yenilikler:

Facebook'ta Beğendiğiniz Sayfaların Tasarımı Değişti

Facebook muhtelif zamanlarda köklü değişiklikler yapmaya devam ediyor. Son olarak gruplarda büyük değişiklikler yapan Facebook, şimdi de sayfaları tamamen değiştirdi.

Facebook'un temel taşlarından olan sayfalar, kişiselden kurumsala herkese hitap ediyor. Belirli bir kitleye ulaşmak için yoğun olarak kullanılan sayfaların tasarımı ise birkaç dakika önce tamamen değişti. Eski tasarımda kapak fotoğrafının hemen altında yer alan bilgiler kısmı, sol tarafa geniş bir bölmeye taşındı. Böylece girdiğiniz bir sayfaya dair daha ayrıntılı bilgileri, kolayca bulabiliyor ve çeşitli bilgilere daha rahat ulaşabiliyorsunuz.

Yine eski tasarımda logonun hemen altında yer alan bilgiler ise sağ tarafa taşınmış. Bilgi edinmek açısından güzel olsa da, tasarımın sayfaların asıl sebebi olan gönderileri kısıtladığını söylemek gerek. Haber Akışı kısmında herhangi bir değişiklik olmasa da, çokça takip ettiğiniz bir sayfaya tıkladığınızda, gönderilerin ortaya sıkıştığını ve onlara odaklanamadığınızı fark edeceksiniz. 

Facebook Sayfalara Satış Opsiyonu Geldi

Yapılan büyük yeniliğin ana sebebi ise küçük işletmelere yeni imkanlar sunmak. Henüz Türkiye'de aktif olmasa da, yapılan güncellemeyle birlikte sayfalar üzerindne satış yapma opsiyonu doğdu. Örneğin; gümüş işlemeler satan küçük bir işletme, Facebook sayfasından oluşturduğu bir satış gönderisiyle, malzemelerini direkt olarak Facebook üzerinden satma şansı yakalayacak. Böylece Facebook, gruplar üzerinde açtığı satış özelliğini, büyük sayfalar için de aktifleştirmiş olacak.

Sayfalar üzerinde yapılan büyük değişikliğin de temel hedefinin işletmeler olduğu açıkça görünüyor. Herhangi bir işletme sayfasına tıkladığınızda, satış yapmaya yönelik kısımların artık daha önde olduğunu görebiliyorsunuz. Fakat komik videolar paylaşan ya da içerik üreten sayfalar tarafından, yapılan güncellemenin pek sevilmeyeceğini de söylemek gerek. Çünkü artık gönderiler direkt olarak ön planda durmuyor.

Güncellemesi Sonrası Sıkıntı Yaşandı

Öğle saatlerinde yapılan güncellemenin sıkıntısı ise yaklaşık 12 saat öncesinden yaşanmaya başlandı. Sayfalar üzerinden daha sonra yayınlanması için planlanan gönderiler, gece yarısından sonra problem çıkarmaya başladı. Planlanmak istenilen gönderilerin planlanamadığı sırada ise Facebook, "yaşanan sıkıntı sebebiyle gönderi planlamayı daha sonra deneyin" uyarısında bulundu.

O saatlerde bir şekilde planlanan gönderilerin bir kısmı, özellikle videolar, yayına girecekleri saatte sayfayı beğenenlerin Haber Akışı sayfalarına düşmedi. Bu sebeple hazırlanan içeriklerin bir kısmı boşa gitti. Fakat güncellemenin tam olarak devreye girmesiyle birlikte yaşanan sıkıntılar da çözüldü ve Facebook normal akışına geri döndü. Sadece web tarafı için yapılan bu güncelleme, henüz mobil tarafta etkin değil. Mobilde değişiklik yapılıp yapılmayacağı ise henüz bilinmiyor. 

Facebook Yeni Kurduğu Dev Donanım Laboratuvarının Kapılarını Açtı

Facebook Satın Alamadığı Snapchat'i Öldürmeye Çalışıyor

Facebook Çocukların Yaptığı Oyun Alışverişlerinin Paralarını Geri Ödeyecek

YORUMLAR