Facebook'ta Paralı Mesajlaşma Dönemi

Facebook ABD'li bazı kullanıcılara açtığı özellikle tanımadığımız kişilere ücretli olarak mesaj göndermemizi sağlayacak.

Facebook'ta Paralı Mesajlaşma Dönemi

Facebook dün gerçekleştirdiği bazı denemeler neticesinde bazı kullanıcıları yeni mesajlaşma özelliğini kullanmaya davet etti. Denemelerin başarılı sonuç vermesi durumunda herkes için aktif hale getirilecek olan özellik arkadaş olmadığınız kişilerin mesaj kutularına ücretli olarak mesaj gönderebilmenize imkan sağlayacak.

Şu anda arkadaş olmadığınız kişilere gönderdiğiniz mesajlar “Diğer” bölümüne düşüyor ve Facebook burada yer alan verimsizliği kara dönüştürme kararını vermiş durumda.

Ancak özelliğin sadece haftada bir kere kullanımına izin verilmesi ve hem alıcı hem de gönderenin aktif Facebook kullanıcısı olma kriterinin yer alması bekleniyor. Facebook bu önlemi sistemi suistimal etmek isteyenlere karşı düzenlemiş durumda. Benzer bir ücretli mesaj gönderme özelliği LinkedIn profesyonel iş ağında yer alıyor ancak mesaj başına ödeme yerine LinkedIn kullanıcıları aylık ödemelerle premium hesaplar alabiliyorlar.

Ücretli mesaj gönderebilme özelliğinin yanında 2 yeni mesaj filtresi de bizleri bekliyor. Kendimiz ayarlayacağımız bu filtre sayesinde gelen mesajlar kutumuza dilersek sadece arkadaşlarımızın, dilersek de arkadaşlarımızın arkadaşlarının mesajlarını kabul etme seçeneğine sahip olacağız.

Nokia Lumia 920 ve 820 için güncelleme geliyor

YORUMLAR