Facebook'u Avrupa'da Dize Getiren Kullanıcı Kahraman Olmak Üzere

Avusturyalı aktivist Maximilian Scherms kişilik haklarını savunmak için açtığı davanın ilk raundunda Facebook’u nakavt etti.

Facebook'u Avrupa'da Dize Getiren Kullanıcı Kahraman Olmak Üzere

Kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesi ile Facebook'a dava açan Avusturyalı aktivist Maximilian Scherms ilk rauntta Facebook’u nakavt etti.

Avrupa Adalet Divanı’nda görülen Maximilian Scherms davasında sunulan bilirkişi raporu, ABD’deki sunuculara aktarılan Avrupalı Facebook kullanıcılarının verilerinin, ABD istihbarat birimlerinin erişimine açık olması ve korunmadığı savunuluyordu.

Facabook'un Dublin'deki merkezi, ABD ve Kanada dışındaki tüm kayıtların tutulduğu merkez. Bu merkezde 1 milyar 350 milyon Facebook kullanıcısının yüzde 80'inin verileri bulunduruluyor.  2000 yılından beri AB bu merkezi güvenli liman olarak görüyor ve bilgilerin ABD ile paylaşılmasını uygun buluyordu. Ancak Maximilian Scherms bu duruma dur diyen ilk kullanıcı oldu. Kişilik bilgilerin ABD ile paylaşılmasının haklı bir tarafı olmayacağını savunan Maximilian Scherms, bu davası uğruna uzun süredir hukuk savaşı veriyordu. Schrems’in bu kararlılığı Facebook hakkında açtığı haklı davasında 25 bin destekçi buldu.

Maximilian Scherms davasında sunulan bilirkişi raporu Facebook’un Avrupa üzerindeki hakimiyetinin ABD’den alınarak AB hükümetlerine devredilmesi gerektiği hakkında sağlam önergeler içeriyor.  Avrupa Adalet Divanı bu önergeleri olumlu buldu. Davada nihai kararın çıkmasına çok az kaldığı söyleniyor.

Facebook Hesaplarını Hemen Kapatın’ Uyarısı

Facebook'a Karşı Başlattığı Tek Kişilik Savaş Bir Çığ Gibi Büyüdü

YORUMLAR