Facebook'un IŞİD'e Açtığı Savaş Fiyaskoyla Sonuçlandı

Facebook sen ne yaptın?

Facebook'un IŞİD'e Açtığı Savaş Fiyaskoyla Sonuçlandı

Geçtiğimiz hafta Paris'te gerçekleşen ve terör örgütü IŞİD'in üstlendiği kanlı saldırıdan sonra sosyal medya ve dünya basını ilgisini Fransa'ya yöneltmişti. Yaşanan bu acı olayın ardından Facebook daha önceden doğal afetlerde hizmete açtığı hayattayım servisini bu terör olayı için de hizmete açmıştı ve kullanıcılara profil fotoğraflarını Fransız bayrağı renklerine bürüme imkanı vermişti. Bunun yanında Anonymous hacker örgütü IŞİD'in Twitter ve diğer sosyal medya hesaplarıyla internet sitelerini hedef alan bir dizi siber saldırı gerçekleştirmiş, IŞİD nasıl hacklenir kılavuzunu da yayınlamıştı.

Görülen o ki Facebook da Anonymous'un açtığı bu siber savaştan heyecana kapılmış ve IŞİD'i hedef alan kendi siber savaşını başlatmış. Fakat bu savaşta hedefi pek tutturamamış. Geçtiğimiz günlerde IŞİD'e ait Facebook hesaplarının temizlendiği bir operasyonda Facebook araya ismi Isis Anchalee olan bir kadını da kaynatmış. IŞİD terör örgütünün İngilizce kısaltması olan ISIS'in diğer bir anlamı da Mısır mitolojisindeki evlilik, sağlık ve bilgelik tanrıçası. Ebeveynleri çocuklarına bu adı koyarken elbet ki bu günleri düşünemezlerdi; olayımızın kahramanının Facebook'a sitemi ise Twitter hesabına şu şekilde yansımış:

Kahramanımız hesabını geri açabilmek için ise bir hayli uğraşmış. Birkaç farklı denemeden sonra ise nihayet hesabına yeniden erişebilmiş.

YORUMLAR