Facebook'un Ücretsiz İnternet Hayali SpaceX ile Kül Oldu!

Facebook'un ücretsiz olarak internet dağıtma uydusunu taşıyan SpaceX roketi test sırasında patladı.

Facebook'un Ücretsiz İnternet Hayali SpaceX ile Kül Oldu!

Facebook'un önümüzdeki yıllar için hayalini kurduğu uzaydan uydular yardımıyla ücretsiz internet dağıtma planı oldukça sıkıntılı günler yaşıyor. Facebook, ücretsiz internet dağıtma uydusunu taşıyan roketin yere çakılmasıyla birlikte derin bir üzüntü içerisine girdi.

Facebook'un uydusu yere çakıldı!

Talihsiz olay, Kennedy Uzay Merkezi’nin hemen yanında bulunan ve NASA'dan aldığı izinle uzaya roket fırlatma çalışmaları yapan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü’nde gerçekleşti. Hava üssünde SpaceX firmasına ait olan Falcon 9 roketinin motor testi yapılırken büyük bir patlama yaşandı. Falcon 9 ismini taşıyan roket, uzaya İsrail ve Facebook'a ait önemli uyduları taşımakta görevliydi. 3 Eylül 2016 tarihinde kesin olarak fırlatılması planlanan roketin patlama nedeni hala araştırılıyor. Yaşanan patlamanın acısını ise hem Facebook hem de ücretsiz interneti bekleyenler çekecek gibi görünüyor.

Facebook'un internet.org projesi ile birlikte en başta Afrika olmak şartıyla bazı kritik bölgelere ücretsiz internet dağıtımı yapılacaktı. Facebook'un en büyük projelerinden birisi olan ücretsiz internet dağıtma olayı SpaceX roketi ile yere çakıldı. Yaşanan olaydan sonra Facebook ve SpaceX yetkilileri arasında oldukça yıpratıcı gelişmeler yaşanıyor.

Mark Zuckerberg derin üzüntü içerisinde!

Facebook'un patronu ve ücretsiz olarak internet dağıtmayı en çok isteyen isim olan Mark Zuckerberg, patlamadan saatler sonra bir açıklama yaptı. Zukerbeg, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada çok derin bir üzüntü içerisinde olduğundan bahsetti. Ücretsiz internet dağıtma konusunda bu uydunun yere çakılmasının çok büyük zararlar oluşturacağından da bahseden Zuckerberg, pes etmediklerini de ısrarla söylemekte. Facebook, Falcon 9 roketini kaybetmiş olmalarına rağmen hala umutlu. Bu umutlardan en önemlisi ise Facebook'un diğer projelerinden birisi olan Aquila'ya ait. Facebook, yaşanan kazadan sonra ücretsiz internet dağıtma işini insansız hava aracı olan Aquila'ya devretti. 

Facebook'un yeni uydu yapıp tekrar fırlatma gibi bir şansı yok

Facebook'un ücretsiz internet kapsamında yeni uydu yaparak tekrar uzaya gönderme konusunda umutları oldukça düşük. Çünkü bir internet uydusunun kısa sürede yapılamayacağı söylenmekte. Facebook yeni internet uydusu için "yapın" emrini verse bile boş yere milyonlarca dolar masraf etmek zorunda kalacak. Bu yüzden SpaceX'in roketinin yere çakılması Facebook'u hem maddi hem de manevi yönden oldukça yıprattı.

Sizce bu kazadan sonra Facebook’un ücretsiz internet dağıtma girişiminde başka ne gibi değişiklikler olacak?

Facebook Haber Kaynağı Daha Bilgilendirici Olacak

Facebook Sinir Bozucu Yeni Özelliğini Test Ediyor

Space X'in Tüm Fotoğrafları Artık İnternette

YORUMLAR