Ferrari'nin 2040 Yılı Tasarımı Okullardan Çıkacak

Ferrari, 2040 yılında üreteceği arabalar için okullar arası tasarım yarışması düzenliyor. Böylelikle 2040'da yapılacak olan arabaların tasarımları okullardan çıkacak.

Ferrari'nin 2040 Yılı Tasarımı Okullardan Çıkacak

Ferrari 2040 yılında Ferrari arabaların nasıl bir görünüme sahip olması gerektiği ile ilgili bir projeye imza attı. Ferrari'nin Facebook sayfası üzerinden başlattığı yarışmada ise finale kalan tasarımların kazananı belirlenecek.

Arada 25 yıl fark olmasına rağmen Ferrari Dünya genelinde üniversite öğrencileri arasında 2040 yılında Ferrari arabaların nasıl görüneceğine dair bir Top Desing School Challange yarışması düzenledi. Yarışmanın ilk turuna 50 okuk katıldı ve son 4 okul finale kaldı. Ferrari'nin düzenlediği  tasarım yarışmasında finale kalan 4 takıma Ferrari'nin Facebook sayfasından oy vererek kazananı belirleyebilirsiniz. Yarışmada finale Detroit'teki Collage for Creative Studies, Kore'deki Hongik Üniversitesi, Almanya'daki Hochshule Pforzheim ve Franda'daki ISD-Rubika okulları kalarak Ferrari'nin 2040 yılındaki arabasına verilecek tasarımı belirlemeye hak kazandılar. Okulların yaptıkları tasarımlar arasında bilim kurgu filmlerini aratmayan tasarımlarda bulunuyor. Her bir okulun 3 farklı tasarıma sahip olduğu yarışmada oy vermek için Ferrari Facebook sayfasına başvurabilirsiniz.

Kazanan ekip son olarak Sebastian Vettel, Paolo Pininfarina, Jay Kay ve Nick Mason gibi ünlü isimlerden oluşan jüri ekibinin onayını alacak. Kazanan ekip ise 15 Ocak tarihinde ilan edilecek.

Aşağıda ise yarışmaya başvuran okulların bazı tasarımları yer alıyor. Oldukça ilginç ve yaratıcı çalışmaların yer aldığı bu yarışmada siz olsaydınız tasarımlardan hangisini beğenirdiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz. 

YORUMLAR