Fidye Yazılımlarından Korunmak İçin En İyi Yöntemler

Fidye yazılımlarından korunmak için neler yapılmalıdır? Bu siber saldırı türüne karşı uygulanabilecek en iyi yöntemler açıklandı. İşte listeye dair detaylar!

Anıl Özünaldım -

Dünya genelinde 2021 yılının ilk 6 ayında fidye yazılımı saldırıları yüzde 151 oranında arttı. Peki, fidye yazılımlarından korunmak için en iyi yöntemler neler? Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu saldırılara karşı uygulanabilecek en iyi teknikleri sıraladı.

Fidye Yazılımlarından Korunmak İçin Neler Yapılmalı?

NIST, Veeam'in onayladığı ve uygulanmasını da desteklediği, işletmelerin verileri nasıl koruyacağını ve iş sürekliliğini nasıl sağlayacaklarını gösteren onaylı en iyi yöntemlerin listesini paylaştı. Fidye yazılımlarından korunmak için uygulanması gereken yöntemlerden bazıları şu şekilde:

1. Tanımlama

Bir siber saldırının mevcut ortamlardan hangilerini etkileyeceğini, bu ortamlarla hangi risklerin ilişkili olduğunu ve bunların iş hedeflerinizle nasıl bir ilgisi olduğunu belirleyin.

2. Koruma

Bir siber saldırının etkisini sınırlama veya kontrol altına alma yeteneğinizi proaktif olarak destekleyerek kritik altyapı hizmetlerinizin sürekliliğini sağlayacak uygun önlemleri geliştirin ve uygulayın.

3. Saptama

Fidye yazılımlarından korunmak için uygulanabilecek yöntemler arasında yer alan saptama, siber güvenlik olaylarının zamanında keşfedilmesini mümkün hale getirir. Bir olay ne kadar hızlı tespit edilirse, etkileri de o kadar hızlı giderilebilir.

4. Karşılık Verme

Karşılık verme işlevi, kullanıcıların siber güvenlik olaylarının etkisini kontrol altına alacak teknikler geliştirmesine yardımcı olur.

5. Kurtarma

Her siber saldırı önlenemez. Bu sebepten ötürü siber güvenlik savunmanızın ihlal edildiği durumlar için bir kurtarma stratejinizin olması gerekiyor.

Benzer İçerikler

YORUMLAR