FIFA 14'te Türkiye Süper Ligi Yok!

EA, bu seneki FIFA oyununda Türk takımlarını yok sayıyor.

FIFA 14'te Türkiye Süper Ligi Yok!

FIFA 14'ün geliştiricisi EA oyunda yer alacak resmi liglerin ve takımların listesini yayınladı. Oyunun çıkışından önce oyunda yer alacak futbol klüplerinin ve liglerinin yayınladığı geniş bir listeyi FIFA 14'ün resmi internet sitesinde yayınlayan EA'nın listede Türkiye Süper Ligi'ne yer vermemesi Türk oyunseverler tarafından büyük tepki çekti. Oyunda İngiliz ve Fransız liglerinin tamamiyle temsil edilmesi ve hatta Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Asya'dan birçok takıma yer verilmesine rağmen Türkiye Süper Ligi'nin yer almaması büyük bir şok yarattı.

Oyunda sadece Galatasaray'ın yer almasına rağmen diğer Türk takımlarının yok sayılması Türk oyunseverler tarafından kabul edilemez olarak nitelendiriliyor. Tepkiler üzerine resmi bir açıklama yapan EA'nın çok da mantıklı olmayan bir açıklama yaptığı görülüyor:

"Maalesef Türkiye Süper Ligi Galatasaray ötesinde oyunda yer almıyor. Biz oyuna bu sene her zamankinden fazla olarak yeni takımlar ve klüpler eklemeye devam ediyoruz ve bütün hayranlarımızın isteklerini karşılamaya çalışıyoruz. Fakat bu sene bütün Türkiye Süper Ligi'ni oyuna dahil etmeyi başaramadık."

Açıklamada EA'nın oyuna bu sene her senekinden daha çok takım eklediğini iddia etmesi; fakat Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA gibi önemli kupalarda boy gösteren önemli Türk takımlarına oyunda yer verilmemesi büyük bir çelişki. Bu durum sonucunda Türk oyuncuları EA'yı ciddi anlamda protesto edebilir. Oyunun korsan yollarla edinilme oranını arttırabilecek böyle bir adım EA açısından çok sağlıklı bir karar olarak görülmüyor.

GTA 5 PC Versiyonu Ekran Görüntüleri ve Çıkış Tarihi Sızdı!

YORUMLAR