FIFA 19 Aktif Oyuncu Sayısında PES 19'a İnanılmaz Bir Fark Attı

Sony tarafından PlayStation kullanıcılarına özel olarak hazırlanan My PS4 Life sayfasında keşfedilen açıkla konsol üzerinden

FIFA 19 vs PES 2019 kullanıcı sayısı

Sony tarafından PlayStation kullanıcılarına özel olarak hazırlanan My PS4 Life sayfasında keşfedilen açıkla konsol üzerinden oynanabilen oyunlara dair kimi istatistikler ortaya çıkarıldı. Elde edilen bilgilerden en dikkat çekici olanıysa futbol oyunlarına dairdi. Paylaşılan istatistiklerde, FIFA 19 ve PES 19 aktif oyuncu sayısı verileri yer alıyordu.

Sony, geçtiğimiz hafta duyurduğu My PS4 Life isimli yeni servisiyle PlayStation kullanıcılarının oyunlarda ne kadar zaman geçirdiklerini gösteren veriler sunmaya başlamıştı. Kişiye özel videolar hazırlayan Sony, böylece oyuncuların hangi oyunlarda ne kadar kupa topladıkları ya da toplamda ne kadar vakit geçirdikleri gibi verileri sunma kararı almıştı.

Yeni servise dair küçük bir teknik keşfettiğini söyleyen bir Reddit kullanıcıysa, My PS4 Life ile gamestat.com adresindeki verilerin birbirleriyle eşleştiğini gördü ve buradan hareketle PlayStation 4 üzerinde oynanabilen oyunların, oyuncu sayılarına dair detaylar verdi. Reddit sayfasında yer alan bilgilere göre, halihazırda en çok oyuncusu olan futbol oyunu FIFA 18 oldu. Toplamda 32,5 milyon oyuncu sayısına ulaşmayı başararak, önemli bir basamağı geride bırakan FIFA 18’e en çok yaklaşan PES oyunuysa PES 16 olarak gösterildi. Söylenene göre PES 16, toplamda 2,68 milyon kullanıcı topladı.

FIFA 19 ve PES 19 kullanıcı sayısı nedir?

Konu son oyunlara geldiğindeyse işler daha da ilginç bir hal almaya başladı. Yine aynı taktikle elde edilen verilere göre FIFA 19, aktif kullanıcı sayısında 12,5 milyon rakamını gördü. PES 19 tarafındaysa aktif kullanıcı sayısı beklenenin çok altındaydı. Bir zamanların unutulmaz futbol oyunu PES, son oyununda sadece 11,200 aktif kullanıcıya sahipti.

Buna rağmen bu verilerin gerçeği yansıtmıyor olabileceğini ve işin içine Xbox ile PC oyuncuları eklendiğinde, rakamların farklı seviyelere çıkacağını da söylemeden geçmeyelim.

 

YORUMLAR