Firefox 16 İndirmeleri Geri Çekildi

Yeni yayınlanan Firefox 16, Mozilla'nın kendi web sitesi üzerinden yaptığı bir duyuru ile yayından kaldırıldı. Yapılan açıklamaya göre Firefox üzerinde ciddi bir güvenlik açığı bulunduğu ve bu nedenle Firefox 16 indirmelerinin yerine eski sürüm olan Firef

Firefox 16 İndirmeleri Geri Çekildi

Yeni yayınlanan Firefox 16, Mozilla'nın kendi web sitesi üzerinden yaptığı bir duyuru ile yayından kaldırıldı. Yapılan açıklamaya göre Firefox üzerinde ciddi bir güvenlik açığı bulunduğu ve bu nedenle Firefox 16 indirmelerinin yerine eski sürüm olan Firefox 15.0.1'in yayınına devam edileceği duyuruldu.

Mozilla, güncellemeyi yapan kullanıcılar için otomatik bir güncelleme paketiyle güvenlik açığını kapatmak için şimdiden çalışmalara başladı. Muhtemelen gün içerisinde Firefox 16.0.1 sürümü yayına girecektir. Bu arada Firefox 16 sürümünü indirmiş olan kullanıcıların eğer başarabilirlerse sürümlerini 15.0.1 yapmaları veya yeni güncelleme paketi gelene kadar Firefox'u kullanmamaları istendi.

Firefox'un yurtdışı indirmeleri için versiyon 15.0.1'a dönerken, Firefox'un Türkiye indirme versiyonlarının hala 16'da olması da gerçekten dikkatleri üzerine çekti. Bu bilgiye dayanarak Mozilla'nın diğer ülkelerde bulunan kullanıcılarına yeterli önemi vermediğini söylersek pek yalan olmaz gibi. Umarım bu tutumları bir an önce değişir ve gerekli işlemler en kısa zaman içerisinde yapılır.

Kritik güvenlik açığı nedeniyle Firefox sürümlerini, yeni güncelleme paketi gelene kadar 16'ya yükseltmemek tüm kullanıcılarımız için çok daha güvenli olacaktır. Gün içerisinde yeni güncelleme hazır olduğunda sitemiz üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

12.10.2012 Güncellemesi

Firefox varolan güvenlik açığını kapatmak için 16.0.1 sürümünü yayına aldı, aşağıdaki bağlantıları kullanarak en son sürümü edinebilirsiniz:

YORUMLAR