Firefox 30 Yayınlandı, Eklentiler Artık Kapalı Yükleniyor

Mozilla Firefox 30 ile birlikte artık yüklediğimiz eklentiler ilk olarak deaktif bir halde olacak ve böylece yüksek güvenlik imkanı doğacak.

Firefox 30 Yayınlandı, Eklentiler Artık Kapalı Yükleniyor

Mozilla Firefox web tarayıcısı her sürümüyle birlikte yeni özelliklerini bizlere sunuyor ve hem daha fazla hız hem de daha çok güvenlik sağlamaya devam ediyor. Tarayıcının 30 nolu sürümü de sonunda yayınlandı ve pek çok kullanıcı için oldukça faydalı olabileceğine inandığım bir özelliği de beraberinde getiriyor.

Firefox 30 ile birlikte artık tarayıcımıza yüklediğimiz eklentiler direkt olarak aktif hale geçmeyecekler ve siz onları aktifleştirene kadar kapalı durumda bekleyecekler. Bu durum özellikle zararlı yazılımlara ve eklentilere karşı büyük bir koruma sağlıyor diyebilirim. Zira pek çok zararlı eklenti kurulur kurulmaz aktif olduğunda hemen kullanıcıların kişisel bilgilerini çalabiliyor, bilgisayara zarar verebiliyor veya tarayıcıyı bozabiliyor. Artık eklentiler çalışmadan önce neyin çalışması gerektiğine kendiniz karar verebiliyor ve böylece daha denetimli bir internet tarayıcısıyla gezintinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Elbette bu yeni sürümle birlikte ufak tefek başka güvenlik güncellemeleri ile performans artışı düzenlemeleri de geliyor. Bunlar arasında en dikkat çekenler ise Gstreamer 1.0'ın destekleniyor olması ve ayrıca sosyal paylaşımlar için bir yan araç çubuğunun sunulması.

Eğer Firefox'unuz yeni sürüme kendi kendini güncellemediyse aşağıdaki bağlantıları kullanarak kolayca son sürümü indirebilir, hemen daha güvenli ve daha hızlı bir internet deneyimi yaşamaya başlayabilirsiniz.

iPhone için Skype yenileniyor

YORUMLAR