Firefox 39 Yayınlandı: Hello Bağlantılarını Sosyalde Paylaşmaya Başlayın

Mozilla Firefox 39.0 sürümü ile kullanıcıların hoşuna gidecek pek çok yenilik yayına girdi.

Firefox 39 Yayınlandı: Hello Bağlantılarını Sosyalde Paylaşmaya Başlayın

Mozilla Firefox 39.0 sürümü uzun bir bekleyişin ve yayınlanıp geri çekilmesinin ardından resmi olarak yayınlandı. Kullanıcıların farkedebilecekleri ve farkedemeyecekleri bazı değişikliklere sahip olan bu sürüm, Firefox Hello bağlantı adreslerinin sosyal ağ hesaplarınız üzerinden kolayca paylaşılabilmeleri için gereken tüm araçları sağlıyor.

Firefox Hello servisi, bildiğiniz gibi kullanıcıların web kameralarını kullanarak hiç bir programa ihtiyaç duymadan video konferanslar gerçekleştirmelerini sağlayan bir Firefox eklentisi. Şimdiye dek diğer kullanıcıların konferansınıza girmeleri için sağlanan bağlantıları direkt olarak sosyal medyada paylaşabileceğiniz butonlar mevcut değildi ve linki özel olarak kopyalayıp yapıştırmanız gerekiyordu. Yayınlanan Firefox 39, işte tam da bu eksikliği gidermeyi başarmış durumda.

Elbette yeni sürümün tek avantajı bu değil. Mac sürümünde daha akıcı ve yumuşak bir sayfa kaydırma efektini devreye alan Firefox, Mac ve Linux sürümlerde de malware korumasını aktif hale getirmiş durumda. Ayrıca Unicode 8.0 skin tone emojileri konusunda da destek bu sürümle birlikte geliyor.

Tabii ki arkaplanda gerçekleştirilen ve bizim fark etmemizin pek de mümkün olmadığı pek çok güvenlik, kullanım ve performans iyileştirmesi yine Mozilla Firefox 39 ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca geliştiricilerin kendi eklentilerini geliştirmek için kullandıkları API'lerde ve bunun yanında web tasarımcıların işini kolaylaştıracak bazı konularda da pek çok HTML5, CSS ve JavaScript güncellemesi tarayıcıyla birlikte geliyor.

Eğer Firefox 39.0'ı bir an önce kullanmaya başlamak istiyorsanız aşağıdaki bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz.

Android Dünyasının Gündemini Değiştirecek 'Tooltapp' Uygulaması Çıktı

YORUMLAR