Firefox'un Yeni Reset Tuşuyla Tüm Sorunlarınız Çözülecek

Firefox internet tarayıcısı yeni özelliği olan "reset" tuşuyla artık tüm kişisel bilgilerinizi koruyarak yepyeni bir kurulum gerçekleştirerek kendisini sıfırlayacak.

Firefox'un Yeni Reset Tuşuyla Tüm Sorunlarınız Çözülecek

Firefox ile internette gezinirken bazen tarayıcının uzun süredir kullanılmasından ve eklentiler, tarama bilgileri, hatalar, artıklar gibi etkenlerden dolayı bu gezintimizde sorunlar oluşabiliyor.

Bu sorunun farkında olan Firefox henüz beta aşamasında olan 13. sürümde “reset” yani sıfırlama özelliğini devreye sokmuş durumda. Stable, yani kararlı sürümde henüz yer almayan bu özelliğin en kısa zamanda kararlı sürümlere de getirilmesi planlanıyor.

Peki bu reset tuşu ne işe yarıyor?

Reset tuşu sık kullanılanlar listenizi, cookilerinizi, şifre ve form bilgilerinizi tamamen koruyarak yeni bir profile aktarıyor. Hemen ardından Firefox’u sıfırlayarak ilk kurulmuş haline geri döndürüyor ve sakladığı bilgileri buraya geçiriyor.

Windows 8’de de benzer bir sıfırlama özelliğinin yer alacağı önizleme sürümlerinde zaten görülmüştü. Firefox’un bu konuda Microsoft’tan ilham aldığını düşünmek pek de zor değil.

YORUMLAR