Flappy Bird Adeta Altın Yumurtlayan Bir Tavuk

Vietnam asıllı mobil oyun geliştiricisi Dong Nguyen geçtimiz yıl geliştirdiği ve öncelikle App Store üzerinde piyasaya sürdüğü ücretsiz  ve reklam destekli oyunu Flappy Bird'ün eminim ki bu denli büyük bir başarı yakalayacağını hiç tahmin etmemiştir. Ama

Flappy Bird Adeta Altın Yumurtlayan Bir Tavuk

Vietnam asıllı mobil oyun geliştiricisi Dong Nguyen geçtimiz yıl geliştirdiği ve öncelikle App Store üzerinde piyasaya sürdüğü ücretsiz  ve reklam destekli oyunu Flappy Bird'ün eminim ki bu denli büyük bir başarı yakalayacağını hiç tahmin etmemiştir. Ama gelin görün ki Flappy Bird adlı oyunu dünya genelinde büyük bir patlama yapmayı başararak kendisine sadece reklamlardan günlük 10 binlerce dolar kazandırmaya başladı.

Daha doğrusu uygulamanın günlük reklam geliri yaklaşık olarak 50.000 dolar / 37.000 avro civarında.

Flappy Bird ücretsiz bir oyun olmasına karşın, oyun içerisinde kullanıcılara reklamlar gösteriliyor. Bu reklam modelinin de dünya üzerinde hemen hemen tüm platformlarda başarısının kanıtlanmış olduğunu düşünürsek, Flappy Bird'ün adeta altın yumurtlayan bir tavuğa dönüşmüş olması çok da büyük bir mucize değil. Özellikle de tüm medya kaynakları Flappy Bird'den bahsederken.

İlk başlarda birçok mobil oyuncu Flappy Bird'ü yüksek puanlar alınması gerçekten zor olan bir oyun olarak tanıdı ve merak ederek mobil cihazları üzerine indirmeye başladı. Sonrasında arkadaşlar arasında kulaktan kulağa yayılmaya başlayan ve oyuncuların birbirine ait olan skorları egale etmeye çalıştıkları oyunun indirme sayıları birden çığ gibi büyümeye başladı ve adeta tüm dünyayı sardı.

Gerçekten de bu bir kandırmaca değildi ve Flappy Bird'de yüksek puanlara ulaşmak çok zordu. İşin en ilgi çeken yanıysa bu kadar basit bir oyunda arkadaşların birbirine ait skorları egale etmek için adeta birbirleriyle yarışmalarıydı.

Dong Nguyen konuyla ilgili yaptığı açıklada "Günümüzde mobil oyun piyasasında rakiplerinizle mücadele etmek istiyorsanız, gerçekten iyi bir oyun ortaya koymanız ve fark yaratmanız gerekiyor. İnsanlar aynı sınıf içerisinde veya aynı iş yerinde bütün gün Flappy Bird oynuyorlar ve birbirlerinin skorlarını geçmeye çalışıyorlar. Bunun bu şekilde olmasının en önemli nedenlerinden bir tanesi Flappy Bird'ün oldukça kolay ve anlaşılır bir oyun olmasından kaynaklanıyor. Oyun içerisinde elde edeceğiniz başarıysa tamamen sizin yeteneklerinizle alakalı." sözlerine yer verdi.

Sadece akıllı telefonunuzun veya tabletinizin ekranına dokunarak kontrol ettiğiniz kuşu boruların arasından geçirmeye çalıştığınız bir oyunun bu kadar popüler olabileceği veya bağımlılık yapacağı hiç aklınıza gelir miydi bilmiyorum ama görünen o ki Dong Nguyen'in aklına gelmiş.

Eminim ki oyunun oynanışı hakkında aşağı yukarı kafanızda bir fikir oluşmuştur ve bir kuşu boruların arasından geçirmenin ne kadar zor olabileceğini düşünenleriniz vardır. Eğer böyle bir düşünceye sahipseniz Flappy Bird'ü mutlaka denemenizi öneriyorum. Eminim ki 5 dakikalık bir oynayışın sonunda akıllı telefon veya tabletlerinizi bir yerlere fırlatmak isteyeceksiniz.

Birçok kullanıcı Flappy Bird üzerinde hatalar ve eksiklikler olduğunu söylese de Nguyen yapılacak olan bir güncellemenin oyunun şu an kullanıcılara sunduğu oynanış deneyimini geriye çekeceğini düşünüyor.

Aşağıdaki bağlantılar yardımıyla Flappy Bird'ü Android ve iOS cihazlarınız üzerine yükleyerek, dünya üzerinde Flappy Bird oynayan milyonlarca insan arasına katılabilirsiniz. Eğer Flappy Bird'ü zaten oynayan kullanıcılardan bir tanesiyseniz, asıl soru şu: "En yüksek skorunuz kaç?"

Ayrıca oyunu web tarayıcınız üzerinden oynamak için Flappy Bird Oyna sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

GTA 5 PC Versiyonu Yolda

YORUMLAR