Ford Otomobiller Gorillas Glass'a Geçiyor

Kırılmaz cam teknolojisi Gorilla Glass arabalarda ilk olarak Ford'un Ford GT modeliyle karşımız çıkacak.

Ford Otomobiller Gorillas Glass'a Geçiyor

Akıllı telefonlarda kullanılan kırılmaz ekran teknolojisi Gorilla Glass otomobil sektörüne de el attı. İlk olarak Ford ile anlaşma yapıldı, artık Ford GT'lerde  Gorilla Glass kullanılacak.

Akıllı telefonlardan aşina olduğumuz kırılmaz camlar artık otomobillerde de yer alacak. Yapılan ilk anlaşmaya göre ise bu teknolojiyi kullanacak ilk firma Ford olurken ilk araba ise Ford GT olacak. Bu projeye göre artık geleneksel ekranlara göre daha dayanıklı, hafif ve ince olan Gorilla Glass teknolojisi arabalarda da yer alacak. Bu anlamda ilk adımı atan Ford bu camların üreticisi olan Corning ile ortaklığa gittiğini duyurdu. Anlaşmaya göre otomobillerinde Gorilla Glass kullanmak üzere testlere başlayan Ford Gorilla Glass'ın ilk olarak 2017 Ford GT modeline uygulanmasına karar verdi.

Gorilla Glass'ın arabalara gelmesiyle birlikte arabaların en az 5 kilogram hafifleyeceğini belirten Ford aynı zamanda daha kısa sürede hızlanma, daha kısa fren mesafesi, iyi yol tutuşu ve performansa bu camlar sayesinde kavuşulacağını belirtiyor. Söz konusu kırılmaz cam teknolojisinin ilerleyen dönemlerde diğer otomobillerde de görülmesi bekleniyor.

Facebook Instant Articles Artık Android'de!

Android 6.1 Marshmallow Haziran 2016'da Geliyor

YORUMLAR