Forza Horizon 5 Sistem Gereksinimleri Ortaya Çıktı

Forza Horizon 5 sistem gereksinimleri Steam sayfası üzerinden açıklandı. Forza Horizon 4'e yakın duran sistem gereksinimlerinin detayı haberimizde.

Forza Horizon 5 sistem gereksinimleri açıklandı. Duyurusu ile büyük heyecan yaratan oyunu bilgisayarınız kaldırabilecek mi?

Pazar akşamı gerçekleşen Microsoft sunumunda birçok yeni oyun duyurusu gerçekleştirilmişti ve aralarında elbette Forza Horizon 5 de vardı. Bildiğiniz gibi Turn 10 Studios tarafından geliştirilen Forza Motorsport ile Playground Games tarafından geliştirilen Forza Horizon serileri birer yıl dönüşümlü olarak satışa sunuluyordu. Bu bağlamda, 2018 yılında çıkan dördüncü oyun sonrasında elbette sıra yeni Forza Motorsport oyuna gelmişti. Ne var ki hem 2019 hem de 2020 yıllarının pas geçilmesi ile düzen bozulmuş oldu. 

E3 2021 fuarındaki Bethesda & Xbox Showcase sırasında, Forza Horizon 5 duyuruldu. PC (Microsoft Store ve Steam), Xbox One ve Xbox Series için geliştirilmekte olan yeni oyun, 9 Kasım 2021 tarihinde satışa sunulacak.

İlginizi Çekebilir: Forza Horizon 5 Duyuru Videosu

O ülke senin bu ülke benim gezdiğimiz seride, sıradaki durağımız Meksika olacak. Doğa olayları ve dinamik mevsim geçişlerinin yaşanacağı haritada, fazlasıyla çeşitli mekanlarda yapacağımız yarışlar, birçok etkinlik ve meydan okumalar, mini oyunlar, haritanın belirli noktalarına eklenmiş olan stadyumlar ve yeni karakterler ile tanışacağımız Horizon Story görevleri bekleyecek. Bunların yanı sıra, arkadaşlarımız ile keyifli vakit geçirebileceğimiz Horizon Arcade, yeni arkadaşlar edinip yarattığımız eşyaları topluluk ile paylaşabileceğimiz Horizon Open ve Tour gibi özellikler de yeni oyunda karşımıza çıkacak. 

Forza Horizon 5 Sistem Gereksinimleri Ne Seviyede?

Aşağıdan göz atabileceğiniz sistem gereksinimlerine bakacak olursak, serinin dördüncü oyunu ile oldukça yakın durduğunu görebiliyoruz. Diğer bir deyiş ile bilgisayarınızda Forza Horizon 4’ü en düşük ayarlarda rahatça oynayabildiyseniz, yeni oyunu da sıkıntısız bir şekilde oynayabileceğiniz anlamına geliyor. Ne var ki gereksinimlerin en düşük olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.  

Microsoft ve Playground Games tarafından belirtilene göre, Forza Horizon 5’i sıkıntısız bir şekilde oynayabilmek için bilgisayarınızda en aşağı Intel i3-4170 işlemci, 8 GB bellek ve NVIDIA 650 Ti veya AMD r7 250x ekran kartı bulunması gerekiyor. 

  • İşletim Sistemi: Windows 10 versiyon 15063.0 veya daha günceli 
  • İşlemci: Intel i3-4170 @ 3.7Ghz veya Intel i5 750 @ 2.67Ghz 
  • Bellek: 8 GB RAM 
  • Ekran Kartı: NVidia 650TI veya AMD R7 250x 
  • DirectX: Sürüm 12 
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı 
  • Depolama: 80 GB kullanılabilir alan

Forza Horizon 5 Türkiye Fiyatı

Sunum sonrasında oyun ile ilgili yeni detaylar da ortaya çıkıyor. Forza Horizon 5, Forza Horizon 4 oyununun aksine ilk günden Steam kullanıcıları ile buluşacak. Yakın bir zaman önce açılan sayfa ile en düşük sistem gereksinimleri de ortaya çıktı. Sistem gereksinimleri açıklaması birlikte Forza Horizon 5 Türkiye fiyatı açıklaması da gelmiş oldu. Yayınlanan satış mağazaları ile birlikte oyunun Türkiye'de 469 TL etiketi ile ile satılacağı ortaya çıkmış oldu.

Forza Horizon 5 Duyuruldu: İşte İlk Detaylar!
OYUN

Forza Horizon 5 Duyuruldu: İşte İlk Detaylar!

E3 2021 fuarında Forza Horizon 5 duyuruldu. Serinin büyük bir merakla beklenen yeni oyunu, bu yılın son çeyreğinde satışa sunulacak.

YORUMLAR