Galaxy Note 7'lerin Geri Çağrılmasının Samsung'a Maliyeti Ortaya Çıktı

Galaxy Note 7'lerin geri çağrılmasının Samsung'a maliyeti ortaya çıktı. Haberin ayrıntılarını okumak için tıklayın!

Galaxy Note 7'lerin Geri Çağrılmasının Samsung'a Maliyeti Ortaya Çıktı

Samsung Galaxy Note 7 büyük beklentilerle piyasaya sürülmesine rağmen pilde yaşanan malum durumdan ötürü şu aralar başı dertten kurtulmuyor. Şarj olurken infilak edip yangın tehlikesi olasılığını akıllara düşüren Samsung Galaxy Note 7’ler, dev üreticinin kabusu olmaya başladılar. Üretim hatasından kaynaklı yaşanan durum ürünlerin geri çağırılmasıyla noktalandı ve Samsung'a toplam faturası konuşulmaya başlandı. Bugün ise analistlerden ilk yorum geldi: "Yaşanan fiyaskonun toplam faturasının 1 milyar dolara ulaşabileceğini bekliyoruz."

Batarya sorunundan etkilenen cihazların sayısı 35 kadar olsa da, Samsung son 2 hafta içerisinde tüketicilere ulaşan 2.5 milyon Galaxy Note 7'nin geri çağırıldığını duyurdu. Credit Suisse Group AG, Daishin Securities Co. ve Pelham Smithers Associates gibi kuruluşlar ise bu tür bir geri çağırılmanın şirkete maliyetinin 1 milyar dolar olacağını ileri sürdü. Tabii bu durum işin görünen kısmını oluşturuyor. Olayın pazar payında yaratacağı etki ise daha büyük olabilir. Samsung Galaxy Note 7'lerin geri çağırılmasından ötürü yaşanacak olan müşteri kaybından pazar payında ciddi bir düşüş yaşayabilir. Tahminlere göre şirket satış hedefini kaçırırsa iPhone 7 tanıtımının arefesinde yaşayacağı zararı toparlamak epey zorlaşacak. 

Credit Suisse şirketine göre Samsung, Galaxy Note'lerden 108 dolarlık bir kar alıyor. Şirket muhtemelen yıl sonundan önce yaklaşık 8-9 milyon adet satış hedefliyordu. Bu geri çağırılma ile birlikte artık bambaşka bir rekabet göreceğiz gibi görünüyor. Samsung'un yaşadığı bu durum umarız kısa vadeli olur ve hızlı bir şekilde toparlanarak tüketici güvenini yeniden kazanır. 

Hatırlatma: BTK'nın Samsung Galaxy 7 İadesiyle İlgili Basın Açıklaması

"Yazılı ve görsel medyada yer alan Samsung marka Galaxy Note 7 model mobil haberleşme cihazlarındaki pil kaynaklı soruna ilişkin, ilgili şirket küresel çapta satışı gerçekleşen Galaxy Note7 model cihazların bazı numunelerinde tüketici şikâyetleri oluştuğunu, ancak Ülkemizde herhangi bir şikâyet ya da mağduriyetin yaşanmadığını beyan etmiştir. Elektronik haberleşme sektöründe kullanılan cihazların piyasa gözetimi ve denetimine ilişkin ilgili mevzuat kapsamında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından süreç yakından takip edilmektedir.

Galaxy Note7’de kullanılan cihaz pilinden kaynaklı sorun ile ilgili ülkemizde şu ana kadar olumsuz bir vaka raporlanmamıştır. Konu ile ilgili inceleme devam etmektedir. Kullanıcıların güvenliği ve herhangi bir mağduriyet yaşanmaması açısından ilgili firma, Samsung Galaxy Note 7 cihazlarının Ülkemizdeki kullanıcılarına 03.09.2016 tarihi itibarıyla satın aldıkları noktalardan para iadesi veya ileri bir tarihte yenisi ile değişim seçeneklerini uygulayacaktır."

Önemli Açıklama, Samsung Türkiye Galaxy Note 7 İadelerini Kabul Ediyor

YORUMLAR