Game of Thrones 6. Sezon Finali Dünya Torrent Trafiğini Yukarı Çekti

Game of Thrones şüphesiz ki günümüzde televizyonlar için hazırlanan yapımlar arasında en başarılı dizilerden bir tanesi.

Game of Thrones 6. Sezon Finali Dünya Torrent Trafiğini Yukarı Çekti

Game of Thrones şüphesiz ki günümüzde televizyonlar için hazırlanan yapımlar arasında en başarılı dizilerden bir tanesi. Dizinin dünya çapına yayılmış bu başarısı nedeniyle milyonlarca izleyici farklı yollardan bu diziyi seyretmeye çalışıyor. Kimi izleyiciler internet ve televizyon yayınları gibi legal yollardan diziyi takip ederken, bu tür yayınlara ulaşamayan birçok izleyici de torrent gibi korsan paylaşım sitelerinin yolunu tutuyorlar. Hatta geçtiğimiz sezonlarda Game of Thrones bölümleri torrent inidirlme açısından rekor kırmıştı.

Game of Thrones dizisinin 6. sezonunun finali de geçtiğimiz günlerde yayınlandı ve dizi oldukça görkemli bir şekilde seyircilere bir sonraki sezona kadar veda etti. İnternet üzerindeki Game of Thrones torrent paylaşımları ise 6. sezon finali ile birlikte adeta coştu. TorrentFreak tarafından açıklanan verilere göre Game of Thrones 6. sezon finali ilk 8 saat içerisinde 1 milyon kere indirildi.

Yakalanan bu büyük rakam yine de dizi için bir rekor değil. 6. sezon finali önceki sezonların finalleriyle karşılaştırıldığında yakın bir torrent paylaşım rakamına sahip. Bu anlamda dizinin beklentileri aşmadığı söylenebilir. Fakat bu durumda Game of Thrones'a legal erişim yollarının artmasının da etkisi var. Artık daha çok internet yayını ve televizyon servisi Game of Thrones gösterimi yapıyor. Ayrıca dizinin yapımcısı HBO da illegal paylaşımları kaldırmak adına daha aktif davranıyor.

TorrentFreak'in açıkladığı diğer istatistikler de dizinin HD versiyonunun standart kalite versiyonuna göre eskiye kıyasla daha çok tercih edildiğini gösteriyor.

Arkadaşlarınıza Game of Thrones Spoiler'ı Gönderen Şeytani Site

YORUMLAR