GDC 2020'ye Katılmayacakların Arasına Microsoft da Eklendi

Şimdi de Microsoft San Francisco şehrindeki konferansa katılmama kararı aldığını duyurdu.

GDC 2020, gün geçtikçe Corona virüsü hadisesiyle ilgili olarak önemli katılımcıları kaybetmeye devam ediyor. Şimdi de Microsoft, San Francisco şehrindeki konferansa katılmama kararı aldığını duyurdu.

Sizinle daha önceden paylaştığım haberlerde, Sony Interactive Entertainment, Facebook Gaming / Oculus, Kojima Productions ve Electronic Arts gibi önemli şirketlerin GDC 2020 etkinliğinde yer almayacaklarını aktarmıştım. Microsoft ise bir diğer önemli isim olarak katılımda bulunmayacakların arasına eklenmiş oldu.

Yazılım devinin katılmama gerekçesi, malumunuz Corona virüsü ile ilgili ve Game Stack sayfası üzerinden yapılan duyuruda şu sözlere yer verilmiş:

"Küresel sağlık otoriteleri yol göstericiliğini ve ihtiyatın fazlalığını yakınen inceledikten sonra, San Francisco şehrindeki Game Developers Conference 2020'ye katılımımızı geri çekmek üzere zor bir karar verdik. Dünya genelindeki oyuncuların, geliştiricilerin, çalışanların ve ortaklarımızın sağlığı ve güvenliği her şeyden önemli. Bilhassa dünya Corona virüsü (COVID-19) ile ilişkili artan halk sağlığı riskleri yaşıyorken."

Amerika menşeli yazılım devi, GDC 2020 etkinliğine katılmak yerine 16 - 18 Mart 2020 tarihleri arasında çevrimiçi olarak izlenebilecek dijital etkinlikler düzenleyecek. Bu etkinlikler, geliştirici demoları vasıtasıyla bulut ve oyun geliştirme teknolojilerini, oyun geliştirmenin evrimini, oyun tasarımını, çevrimiçi servislerin artan rolünü, yeni nesil donanımı ve akışlı (streaming) oyun oynamanın geleceğini kapsayacak. Ayrıca Microsoft'un birinci parti stüdyolarından geliştiriciler de yayınlara katılımda bulunacaklar.

YORUMLAR