Araştırmacılar Gerçek Sünger Bob'u İlk Defa Keşfetti

Gerçek Sünger Bob ve Patrick Yıldız bulundu. Bir bilim adamı, keşfedilen deniz süngeri ve deniz yıldızının Sünger Bob karakterlerine benzediğini söylüyor.

Gerçek Sünger Bob ve Patrick Yıldız New York'un derin denizinde bulundu. NOAA'dan bilim adamları, derin deniz habitatlarını keşfetmek ve fotoğraflamak için uzaktan kumandalı araçlar kullanıyor. Keşif gezisi sırasında Atlantik'in bir mil derinliğinde deniz süngeri ve deniz yıldızı birlikte görüldü.

Sünger Bob Karepantolon animasyon filminde şık bir kıyafet giyebilir, ancak gerçek hayattaki deniz süngerleri pantolon giymiyor. Sünger Bob'un suç ortağı Patrick gibi deniz yıldızları da mayo giymeyi tercih etmiyor.

Deniz bilimci Christopher Mah, Nickelodeon çizgi film karakterleri ile Atlantik dalgalarının derinliklerinde bulunan gerçek hayattaki sarı bir sünger ve pembe deniz yıldızı arasındaki benzerliği fark etti. Uzaktan kumandalı bir derin deniz aracı, renkli ikiliyi New York şehrinin 320 km doğusunda bulunan Retriever seamount adlı bir su altı dağında gördü.

Gerçek hayattaki Sünger Bob ve Patrick Yıldız'ı keşfettiğini söyleyen Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresine bağlı araştırmacı, bu görüntüyü Twitter üzerinden paylaştı.

Gerçek Sünger Bob ve Patrick Yıldız bulundu

NOAA'nın Okeanos Explorer gemisi, en yeni derin deniz seferinin bir parçası olarak, Atlantik yüzeyinin bir milden fazla altına sünger ve yıldızı gibi şeyler için uzaktan kumandalı araç gönderiyor. Bildiğiniz üzere bu ROV'lar denizaltı habitatlarını keşfeder, yolculuklarını canlı olarak kaydeder ve deniz sakinlerinin derinlerdeki görüntülerini yakalar.

"Bir zamanlar çizgi film karakterlerinin ikonik görüntüleri/renkleri ile karşılaştırma yapmanın komik olacağını düşündüm. Deniz yıldızları konusunda uzmanlaşmış bir biyolog olarak, Patrick ve Sünger Bob tasvirlerinin çoğu yanlıştı" ifadelerini kullandı.

8.500'den fazla sünger türü vardır canlılar yaratıklar son 600 milyon yıldır okyanusta yaşamakta. Şekilleri ve dokuları, yumuşak kumda mı yoksa sert, kayalık yüzeylerde mi yaşadıklarına bağlı olarak değişir. Ancak buna rağmen çok azı Sünger Bob'un kutu şekline benzer.

Mah, Hertwigia cinsine ait bu derin deniz süngerinin alışılmadık parlak sarı rengine şaşırdı. Çünkü derin sularda, loş ışıklı ortamlarda kamufle olmalarına yardımcı olmak için çoğu turuncu veya beyaz renge bürünüyor.

Chondraster olarak bilinen deniz yıldızı ise beş kola sahip. Bunlar okyanus tabanında sürünerek kendisini kayalara ve diğer organizmalara bağlamasına izin verir. Chondraster yıldızları genellikle koyu pembe, açık pembe veya beyaz olabilir.

YORUMLAR