Gmail, Google Sunucularına Gönderilen Tüm Mesajları Şifreleyecek

Google, Gmail servisini kullanarak gönderilen ve alınan tüm mesajlarınızı şifrelemeye başlayarak daha güvenli hale gelmesini sağladı.

Gmail, Google Sunucularına Gönderilen Tüm Mesajları Şifreleyecek

Google, Gmail ile Perşembe gününden itibaren iletilen ve alınan tüm e-postalar için şifrelenmiş HTTPS bağlantısı kullanılacağını açıkladı.

2004 yılından itibaren belirli hesaplar için HTTPS desteği sunan Gmail ile bu seçeneği ayarlardan standart olarak belirleyerek aktif edebiliyordunuz. 2010 yılından itibaren ise Gmail HTTPS'i standar kullanıcı ayarı olarak belirleyerek kullanmaya başladı.

Perşembe gününden itibaren ise Gmail, bilgisayarınız ve Gmail sunucuları arasındaki tüm veri transferini HTTPS bağlantısı üzerindne gerçekleştirecek. Bunun anlamı hiçkimse verileriniz Google sunucularına ulaşmadan bu işlemi durduracak bir ayar gerçekleştiremeyecek. Ayrıca Google, sistem üzerinde hareket eden tüm verilerinizi şifreleyecek. Daha önce bilgisayarlarınızdan Gmail sunucularına gönderilen veriler zaten şifreleniyordu. Fakat Gmail sunucuları üzerinden google sunucularına yada diğer veri merkezlerine gönderilen veriler şifrelenmiyordu.

Perşembe günü itibariyle Gmail sunucularına iletilen ve Gmail sunucularından alınan tüm verileriniz şifrelenmiş olacak. Kullanıcıların özel bilgilerini korumak adına oldukça önemli bir adım olan veri şifreleme Gmail tarafından kullanıcılara sağlanmaya başlamış durumda.

Gmail servisi hakkında düşüncülerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

iPhone ve iPad'de DNS Değiştirme

YORUMLAR