Gmail Hesap Güvenliği İçin Beklenen Özelliği Getiriyor

Gmail hesap güvenliği kapsamında yeni bir uygulamasını hayata geçirmeye başlıyor. Resmi kuruluşlardan gelen tüm e-postalar artık kolaylıkla doğrulanabilecek.

Gmail hesap güvenliği ile ilgili bir etkili adım daha atarak bir süre önce kullanıcılara yönelik yaptığı açıklamada duyurduğu özelliği kullanıma sundu. Google'ın "BIMI" olarak adlandırdığı uygulama, resmi kurumlardan gelen e-postaları doğrulamanın yeni bir yolunu sunuyor.

Gmail Hesap Güvenliği Arttıracak Yeni Özellik Nasıl Çalışıyor?

Google'ın e-posta sağlayıcısı, kullanıcıların hesap güvenliğini arttırmak için resmi kurum ve kuruluşlardan gelen e-postaları doğrulamak için logolarının herkese aynı şekilde görünmesini sağlamaya başlıyor.

Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse kullanıcılara gelen e-postalarda daha önce iki e-posta hesabı arasında bir bağlantı olsa da olmasa da e-posta adresinin hemen sol tarafında kuruluşun logosuna yer verilecek.

Telif Hakkı İhlalinden Fransa'dan Google'a Dev Ceza!
İNTERNET

Telif Hakkı İhlalinden Fransa'dan Google'a Dev Ceza!

Fransa, telif hakkı ihlalini gerekçe göstererek Google'a büyük bir miktarda ceza kesti. Son yıllarda pazar üzerindeki gücü yüzünden diğer girişimlerin yolunu kapattığı ileri sürülen yazılım devine kesilen son ceza dudak uçuklattı.

Google, geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir açıklamada şu sözleri kullandı:

"Güçlü savunma sistemine dayanan, güvenli bir kullanıcı deneyimine olanak sağlamak, Gmail'in her zaman en temel ilkesi olmuştur. Bu nedenle olası kötü amaçlı e-postaları otomatik olarak filtrelemeye yardımcı olan güçlü bir güvenlik sistemi oluşturduk. Bu sistem, Gmail kullanıcılarının güvende kalmasına yardımcı olurken sürekli olarak yatırım yaptığımız ve korumaya çalıştığımız büyük ve birbirine bağlı bir ekosistemin parçası olarak görev üstleniyor. Geçen yıl BIMI uygulamasını ilk kez duyurduktan sonra bugün önümüzdeki haftalarda Gmail'in BIMI uygulamasını kullanıma sunacağımızı duyuruyoruz."

Şirkete göre BIMI, e-posta alıcısının güvende kalmasını sağlamasının yanı sıra e-posta göndericisinin hedef kitlesine daha iyi bir şekilde ulaşmasını da kolaylaştırıyor.

Yeni uygulama tıpkı Twitter'ın mavi tik doğrulamasına benziyor. Kuruluşların öncelikle Gmail'e başvurması ve kuruluşun kimliğini doğrulaması gerekiyor. Kimlik doğrulaması aşamasını geçen kuruluşlarsa kullanıcılara daha güven verici bir e-posta gönderme olanağına sahip oluyor.

Başlangıçta Google'la anlaşan kuruluşlardan biri de Bank of America oldu. Bank of America, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bank of America, müşterilerini korumak için çok çeşitli güvenlik önlemlerine sahiptir. Alanının en iyisi koruma özelliklerini sunmak için çalışma kapsamımızı sürekli olarak büyütüyoruz. Bu çabanın bir parçası da yazışmaların bizden gelip gelmediğini doğrulamanın kolay bir yolunu sağlayan BIMI uygulamasını geliştiren Google ile yaptığımız iş birliği olmuştur."

YORUMLAR