Google, Android M 6.0 Sürümünün Ne Zaman Çıkacağını Onayladı

Android M 6.0 yeni sürüm işletim sistemi 2015 yılı sonuna doğru cihazlara gelecek.

Google, Android M 6.0 Sürümünün Ne Zaman Çıkacağını Onayladı

Android M 6.0, Google’ın yeni işletim sistemi olacak Google I/O Konferansı’nda yeni bir Android sürümünün tanıtılacağı konuşuluyordu.. Ne zaman çıkacağı da belli olmaya başladı.

Google I/O Konferansı’nda Android M 6.0 sürümü hakkında bir bilgi verip vermeyeceğini net bir şekilde duyurmamıştı. Dün yaptığı açıklamayla, yeni işletim sisteminin yılsonuna kadar çıkacağını duyurdu. Bu durumda Google I/O Konferansı’nda sistemle ilgili daha detaylı bilgiler alabileceğimiz de belli oldu.

Android M 6.0’ın ilk hedefi, cihazlara bugün olduğundan daha fazla performans sağlayabilmek. Bunun için Google, RAM kullanımını minimuma çekmeyi planlıyor. Android M ile Android Cihazlarımızı Daha Yüksek Performansla Daha Uzun Süre Kullanabileceğiz haberimizde sisinle bu detayları paylaşmıştık.

Google üst düzey yetkililerinin yaptığı bir açıklamaya göre, Android M beklenen daha kısa bir zamanda hazır olacak. Bu yılsonuna doğru da cihazlara yavaş yavaş gelmeye başlayacak. Yeni parmak izi güvenlik sistemi, sesle kontrol ara birimi ve daha az kaynak tüketimi gibi ana güncellemelerin yanı sıra Android M, Google stok uygulamalarının cihazlar üzerinde daha etkili çalışmasını da hedefliyor.

Tasarım olarak da bu yeni sürümde bu kez köklü bir değişiklikten ziyade pek çok küçük iyileştirmeler yapılacak, renk seçenekleri de arttırılacak. Çoklu pencere özelliği, daha kararlı multitasking ve yakın cihazlarla hemen iletişim kurabilme gibi yeni bazı özellikler de Android M 6.0’da olacak.

Bütün bu cabalar cihazların batarya ömürlerinin de daha uzun olmasına yol açacak. 

Google, I/O 2015 Konferansında Android M Sürümünü Tanıtacak

Android M ile Android Cihazlarımızı Daha Yüksek Performansla Daha Uzun Süre Kullanabileceğiz

Android 6.0 M ile Gelecek Olan Özellik Zaten Xiaomi ve Cyanogen'de Varmış

YORUMLAR