Google, Android Üzerinde Hata Bulana 38 Bin Dolar Ödüllü Av Sezonunu Açtı

38 bin dolar mdüllü Android Security Awards isimli süreç dün Google tarafından resmen açıklandı.

Google, Android Üzerinde Hata Bulana 38 Bin Dolar Ödüllü Av Sezonunu Açtı

2010 yılından bu yana Google, Android üzerinde hataları düzeltmek adına 4 milyon dolar harcamış. Dün bir açıklama yapan Google, on binlerce dolar ödüllü Android Güvenlik Ödülleri'ni başlattı.

Android Security Awards (Android Güvenlik Ödülleri) isimli bu hata ayıklama ve yarışma süreci dün Google tarafından resmen açıklandı. Tüm ödüllerin nakit olarak ödeneceği yarışmada en basit hatayı bulup bildiren bile 2 bin dolara yakın para kazanabilecek.

Hata bulan yarışmacı araştırmacılar, buldukları hatayla ilgili bir test raporu hazırlayacaklar. Bu hatanın nasıl kaynaklandığını detaylı olarak göstermesi gereken bu raporu Google ile paylaşacaklar. Android üzerinde ciddi sorunlar yaratabilecek bir açık ya da hata uygulama hatası bulanlar ise 38 bin dolara kadar ödüllendirilebilecekler.

Google daha önce Chrome Ödülleri ve Yama Ödülleri gibi programlarla uygulamalarını araştırmacı yazılımcılara açmış ve bu dallarda da on binlerce dolar ödül dağıtmıştı. OpenSSL’in yeni sürümü tamamen bu şekilde, yarışmacı uygulama geliştiricileri tarafından bulunan açıklar derlenerek düzenlenmişti.

Temmuz ayından itibaren başlayacak olan Android Güvenlik Ödülleri ise Nexus 6 ve Nexus 9 cihazları ile sınırlı. Bu cihazlara yüklenmiş olan Android sürümü ile ilgili araştırmalar, Temmuz ayı içerisinde gelmeye başlayacak olan raporlamalarla değerlendirilecek. 

Microsoft, Skype Web'i Dünya Çapında Kullanıma Açıyor

Mozilla Android Üzerinden İçerik Üretmek İçin WebMaker’ı Yayınladı

LastPass Hacklendi! Şifrenizi Mutlaka Değiştirin

YORUMLAR