Google, Apple ve Facebook'tan Daha Popüler

Google, Apple ve Facebook arasında yapılan araştırmada halk içerisindeki popülerlikte Google lider şirket oldu.

Google, Apple ve Facebook'tan Daha Popüler

Teknoloji devleri arasındaki mücadelenin ne kadar heyecanlı geçtiğini hepimiz görüyoruz. Özellikle değerleri milyar dolarları bulan bu dev şirketlerin ne kadar başarılı olduklarını değerlerinden anlayabilsek de bunu ölçmek için başka kriterler de doğal olarak mevcut. Bunlardan bir tanesi ise şirketlerin halk arasındaki popülerliğinin sorgulanması.

Washington Post ve ABC News'ın telefon yoluyla gerçekleştirdiği araştırmalara göre ABD'de tüketicilerin Facebook veya Apple'a göre Google'ı daha fazla beğendikleri ortaya çıktı. Katılanların yüzde 82'ü Google'ı beğendiklerini, yüzde 10'u beğenmediklerini ve yüzde 7'si ise bir fikirleri olmadığını belirtti. Apple için bu rakamlar yüzde 72, 16 ve 12 şeklinde ilerlerken Facebook için yüzde 60, 30 ve 10 şeklinde gerçekleşti.

Anket toplamda 1007 yetişkin üzerinde uygulanmış ve hem yüzyüze hem de cep telefonu ile görüşmeler yapılmış. Tarih aralığı olarak ise 29 Mayıs ve 2 Haziran 2013 belirtiliyor. Google'ın popülerliğinin ne kadar çok olduğunu aslında hepimiz biliyoruz ancak Facebook'un bu derecede bir beğenilmeme oranına sahip olması şirket için tehlike çanlarının çaldığının işareti olabilir.

Samsung satışlarda Apple'ı geride bıraktı

YORUMLAR