Google Arama Sonuçları Sayfasını Değiştiriyor!

Google bir süredir test ettiği yeni arama sonuçları sayfasını gün yüzüne çıkarmaya başladı. Google.com üzerinden şu an kullanılmaya başlanılan yeni arama sonuçları sayfası, ziyaretçilere istedikleri aramayı daha kolay bulmaları için daha fazla alan sunaca

Google Arama Sonuçları Sayfasını Değiştiriyor!

Google bir süredir test ettiği yeni arama sonuçları sayfasını gün yüzüne çıkarmaya başladı. Google.com üzerinden şu an kullanılmaya başlanılan yeni arama sonuçları sayfası, ziyaretçilere istedikleri aramayı daha kolay bulmaları için daha fazla alan sunacak.

Yeni tasarımın en büyük özelliği sol tarafta bulunan arama seçenekleri ve araçlarının hemen arama kutusunun altında bulunması. Yani artık sol kısımda herhangi bir seçenek ya da sonuç görünmeyecek. Bu şekilde arama yapıldığı zaman daha çabuk bir şekilde diğer seçeneklere de göz atabileceğiz. Yeni arama sonuç sayfasının diğer bir özelliği ise Google'ın geliştirdiği Knowledge Graph sistemini ön plana getiriyor olması. Bu sistem ile Google kullanıcıya direk olarak arama ile ilgili diğer sonuçları kısayoldan sunuyor olacak. Aynı zamanda Knowledge Graph özelliği ile ziyaretçilerin en verimli sonuçları da görebileceği ilerleyen zamanlar için öne sürülüyor. 

Google arama sonuçları sayfasında yaptığı bu değişikliği yakında tüm platformlar için gerçekleştirecek. Tabii öncelikle Google'ın diğer diller için sayfaları değiştirmesi beklenecek ve ardından mobil ve masaüstü içinde yeni tasarımlar kullanılmaya başlanacak. Tekrar hatırlatalım Google'ın yeni arama sonuçları sayfası şu an sadece Google.com İngilizce sayfası üzerinden kullanılıyor.

YORUMLAR