Google Avrupa Birliği’nin Tüm Suçlamalarını Reddetti ve Silahlarını Çekti

AB Komisyonu, Google’a tam faturayı kesecekken dev teknoloji şirketi kimsenin beklemediği bir çıkış yaptı.

Google Avrupa Birliği’nin Tüm Suçlamalarını Reddetti ve Silahlarını Çekti

Google AdSense ve Android tekelleşme davasında AB Komisyonu, Google’a tam faturayı kesecekken dev teknoloji şirketi kimsenin beklemediği bir çıkış yaptı.

Yaklaşık bir senedir süregelen Google Android tekelleşme davasında AB Komisyonu, Google’ın Android üzerinde rekabeti zorlaştıran uygulamaları hakkında ceza faturasını çıkarmak üzereydi.

AB Rekabet Komisyonu, Google’ı teknoloji tarihinin en ağır cezalarından birine çaptırmak üzereyken, Google’ın yeni stratejisi davanın seyrini değiştirebilir.

Google Avrupa Birliği Rekabet Kurulu’nun tüm iddialarının son derece sığ olduğunu, “mesnetsiz iddialar” olduğunu ifade ederek komisyona ve 1 yıldır süren davaya itiraz etti.

Google Başkan Yardımcısı Kent Walker’ın tüm iddianameyi reddeden yazısı kendi imzasıyla kişisel blogunda da yayınlandı. Yazı Avrupa Komisyonunu kalite servis vermekle antitröst eylemi birbirine karıştırdığını ifade etti. Avrupa Birliği Rekabet Kurumu’nun “eski kafalı” olduğun da açıkça ima etti.

Google Avrupa Birliği tarafından AdSense programı için yöneltilen iddialara da resmi olarak itiraz etti. Google, 11 Kasıma kadar AB’nin Android işletim sisteminin tekelleştiği iddialarına da yanıt vermesi gerekiyor. Ancak görünen o ki, Google itirazlarına devam ederek dava süreçlerini daha da uzatacağa benziyor.

Haber kaynaklarına göre, Google tüm suçlamalardan aklanamazsa dava sonunda cezanın 6.6 milyar Euro ceza alabilir ya da ceza Google’ın yıllık gelirlerinin yüzde 10’u olarak şirkete tebliğ edilebilir.

AB Komisyonu Google, Facebook ve Amazon'a Çok Fena Taktı

Google, AB Komisyonu Dava Kararı Hakkında Bir Bildiri Yayınladı

Google'ın Eski Ortağı, AB Komisyonu'nun Açtığı Tekelcilik Davasını Destekledi

YORUMLAR