Google Daha Ucuz Bir Nexus 7’nin Sinyallerini Veriyor

Asya merkezli raporda iddia edildiğine göre, Google, $149’ın altında ve hatta en ucuzu $99 gibi düşük bir fiyata sahip bir Nexus 7’nin planlarını yapıyor. Google ve Asus, müşterileri $199’lık Nexus 7 ile büyülemeyi başarmıştı. Taipei tabanlı Digitimes'in,

Google Daha Ucuz Bir Nexus 7’nin Sinyallerini Veriyor

Asya merkezli raporda iddia edildiğine göre, Google, $149’ın altında ve hatta en ucuzu $99 gibi düşük bir fiyata sahip bir Nexus 7’nin planlarını yapıyor.

Google ve Asus, müşterileri $199’lık Nexus 7 ile büyülemeyi başarmıştı. Taipei tabanlı Digitimes'in, ekran komponent üreticisi O-Film Tech kaynaklarına dayanarak hazırladığı rapora göre, aynı birlik şimdi de $150’ın altında ve hatta $99 gibi bir fiyata sahip olabilecek bir tablet amaçlamakta.

Asya'da cihaz üreticileri ve bileşen tedarikçilerini kapsayan teknoloji sitesinin belirttiğine göre, düşük fiyatlı Nexus 7 yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulabilir.

Rapora göre, O-Film Tech Aralık ayında düşük fiyatlı Nexus 7 için bileşenler tedarik etmeye başladı. Digitimes’ın dediğine göre, şirketin dokunmatik ekranlı “glass-glass film” teknolojisinin üretim maliyeti düşürülecek ve daha da ince hale getirilecek. Maliyet azaltma tedbirleri sonunda $99’lık Nexus 7’nin ortaya çıkmasını sağlayabilir fakat başlangıçta bu da gerçekleşmeyebilir.

Başlangıç için daha ucuz bir Nexus 7’nin, $129 ile $149 fiyat aralıklarında olacağı tahmin ediliyor.  İlk gönderimler için, bu Nexus 7’den 500,000-600,000 kadar üretilmesi planlanıyor. Bu niteliklere sahip olan bir Nexus 7, $329’lık iPad Mini’den çok daha ucuz olacağı için, rekabeti artıracaktır. iPad Mini daha yüksek kaliteye sahip olsa dahi müşteriler ucuz olan tablete yönelecektir.

Bunun yanı sıra, $99’lık bir Asus Tablet’in de düşük fiyatlı Nexus 7’den önce gelebileceği söylentilerinin olduğunu da belirtelim.

Asus yöneticilerinin paylaştığı rakamlara göre, Google ve Asus, bir ayda tam bir milyon Nexus 7 gönderiyor.

Atari Oyunlarını Özlediniz Mi?

YORUMLAR