Android Deprem Uyarı Sistemi, Depremden Önce Haber Verdi!

Android Deprem Uyarı Sistemi, deprem meydana gelmeden önce bölgedeki insanları bildirim yollayarak uyardı. İşte meydana gelen depreme dair tüm ayrıntılar!

Android Deprem Uyarı Sistemi, Akdeniz açıklarında meydana gelen ve Muğla'nın Seydikemer ilçesinden de hissedilen 5.4 büyüklüğündeki depremden hemen önce kullanıcıları bildirim aracılığıyla uyardı. Gerçekleşen olaya dair merak edilen detaylar haberimizde.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Gerçekleşen depreme dair önemli bilgiler paylaşan AFAD, depremin 5.4 büyüklüğünde olduğunu, Akdeniz açıklarında meydana geldiğini ve Muğla'nın Seydikemer ilçesinde de hissedildiğini açıkladı.

AFAD, "deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Deprem yaşanmadan kısa bir süre önce Android Deprem Uyarıları Sistemi üzerinden bölgedeki kullanıcılara bir bildirim gitti.

Deprem Uyarı Sistemi Milyonlarca Kişiyi Kurtarabilir

Özellikle yüksek risk barındıran bölgelerde deprem uyarı sistemleri büyük önem taşıyor. Devletlerin ve kurumların depremi olmadan önce daha erken tespit edebilmek adına kullandığı birçok yöntem bulunuyor. Ancak depremler erken tespit edilse de binlerce insana haber vermek, zorlu bir süreç haline gelebiliyor.

Bu noktada Android Deprem Uyarıları Sistemi devreye giriyor. Halihazırda milyarlarca kullanıcıya sahip olan Android işletim sistemi, olası deprem durumunda konuma yakın kullanıcılara uyarı bildirimi gönderiyor. Bildirim sayesinde kullanıcılar depremin sarsıntıları bulundukları bölgeye vurmadan birkaç saniye önce önlem alma şansına erişiyor. 

Android Deprem Uyarı Sistemi'ni Etkinleştirme Adımları

  • Ayarlar menüsünü görüntüleyin.
  • Arama kısmına Konum yazın.
  • Konum sayfasını görüntüleyin.
  • "Deprem uyarıları" bölümüne girin.
  • "Deprem uyarıları" seçeneğini aktif hâle getirin.

Doğal Afet Anında Faydalı Olabilecek Uygulamalar
YAZILIM

Doğal Afet Anında Faydalı Olabilecek Uygulamalar

Deprem benzeri doğal afetler sırasında birileri ile iletişim kurmak sandığınızdan çok daha zor olabilir ve bu gibi durumlara karşı önceden hazırlık yapmanızda fayda var.

YORUMLAR