Google, Dijital Mağazasını Çok Yakında Çin'de Kullanıma Açacak

Google'ın Çin hükümetiyle mücadelesi devam ediyor. Dev teknoloji şirketin yıllar sonra dijital mağazasını Çin'de kullanıma açacağı günü bekliyor.

Google, Dijital Mağazasını Çok Yakında Çin'de Kullanıma Açacak

Google tarafından geliştirilen popüler mobil işletim sistemi Android'in resmi dijital mağazası uzun bir süredir Çin'de hizmet veremiyordu. Dev şirket araştırmalarının sonunda dünyanın en kalabalık ülkesinde mağazasını aktif hale getirmenin yolunu buldu. Çin hükümeti yaptığı internet yasakları ve teknolojiye karşıtlığıyla dikkat çekiyor. Bildiğiniz üzere birçok teknoloji firması hükümetten dolayı Çin'den uzak durmayı tercih ediyor. Çünkü yaptıkları her girişimin hükümet tarafından engellenmesi an meselesi. Google'da hükümetle anlaşamadığı için uzun süredir dijital mağazasını bir türlü milyonlarca insana ulaştıramıyordu.

Google’ın aksine hükümetin koyduğu kurallara harfi harfine uyduğunuz taktirde bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. Mesela Apple gibi dev teknoloji şirketleri kurallarını ve mağazada bulunan uygulamalarını Çin hükümetinin istediği şekilde değiştirdi. Aksi durumda Apple binlerce uygulamayla her gün şikayet bildirimiyle karşı karşıya kalırdı.
Çin'de en çok kullanılan işletim sistemi ise Android. Bu kadar yoğun bir kullanım oranı olmasına rağmen insanlar sahte mağazalardan veya .apk uzantılarından indirme işlemi gerçekleştiriyorlar. Google'da her ay binlerce dolar kaybettiği için bir an önce Çin pazarına açılmak istiyor.

Google'ın Huawei ile ortaklığı dijital mağazanın başlangıcı olacak. Ortaya atılan dedikodulara göre 2016'nın Şubat ayında Google Play mağazası Çin'de faaliyet göstermeye başlayacak. Tabii Çin hükümetinin istediği şekilde.

Peki Siz Çin hükümetinin baskısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Google Play Store 2015'in En İyi Uygulamalarını Seçti

Microsoft, Google Play Store'da Kendi Uygulama Mağazası'nı Açtı

YORUMLAR