Google Drive Paylaş Menüsüne Ek Güvenlik Seçeneği Geldi

Google Drive Paylaş Menüsüne Ek Güvenlik Seçeneği Geldi
Erkan Calp
Erkan Calp İnternet
YORUM YAZ

Google’ın çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma servisi Google Drive’ın web sürümüne ek güvenlik seçeneği getirildi. Paylaş menüsüne eklenen yeni seçenek sayesinde Google Drive dosyanızı görüntüleyen kişi paylaştığınız dosyayı indiremiyor, yazdıramıyor ve kopyasını alamıyor.

Google’ın hem bireysel hem de iş kullanıcıları tarafından kullanılan çevrimiçi dosya saklama ve paylaşma servisi Google Drive’a getirilen yeni seçenek sayesinde güvenlik bir üst seviyeye taşındı diyebiliriz. Dosyaların biraz daha güvende saklanmasını sağlayan yeni özelliğe, dosya paylaşacağınız vakit gelişmiş paylaşım menüsü altından ulaşabiliyorsunuz.

Sahip ayarları seçenekleri altında bulunan “Yorum yapanlar/görüntüleyenler için indirme, yazdırma ve kopyalama seçenekleri devre dışı bırakılır.” seçeneğini aktif ettiğinizde e-tablo, slayt veya doküman paylaştığınız kişi gönderdiğiniz dosyayı bilgisayarına veya mobil cihazınıza indiremiyor, o dosyayı yazdıramıyor ve kopyalayamıyor. Aynı zamanda sizin tarafından dışa aktarma seçeneklerinin devre dışı bırakıldığı uyarısıyla karşılaşıyor ki bu uyarı hem dosya hem de düzenle menüsünde çıkıyor.

Google Drive’da önemli dosyalarınızı paylaşırken gelişmiş paylaş seçenekleri altından bu güvenlik seçeneğini aktif etmeyi unutmayın.

Google Drive Android için Öneriler ve İpuçları

YORUMLAR